Flashback στην 7η Μαρτίου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 7η Μαρτίου-1

Άνθρωποι περιμένουν στην ουρά έξω από τον κινηματογράφο People Paramount στο Μπρόντγουει της Νέας Υόρκης για να παρακολουθήσουν κάποια προβολή της ταινίας «Τα παιδιά του Χίτλερ», το 1943, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. (AP Photo/Dan Grossi)

Flashback στην 7η Μαρτίου-2

Η γυναίκα-σύμβολο της Αργεντινής, Εβίτα Περόν, με τον συζυγό της, Χουάν Περόν, σε επίσημη εκδήλωση στο Μπουένος Άιρες, το 1946. (AP Photo)

Flashback στην 7η Μαρτίου-3

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ της Βρετανίας χαιρετά τα πλήθη καθώς φτάνει στο επίσημο δείπνο των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ προς τιμήν του Γάλλου προέδρου Βινσέντ Αουριόλ, το 1950. (AP Photo/Harris)

Flashback στην 7η Μαρτίου-4

Σαν σήμερα το 1965 πραγματοποιείται η ιστορική διαδιήλωση υπέρ πολιτικών δικαιωμάτων στη Σέλμα της Αλαμπάμα, με πρωτεργάτη τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Η πορεία ξεκινούσε από τη Σέλμα και κατέληγε στο Μοντγκόμερι. Χιλιάδες άνθρωποι αφροαμερικανικής καταγωγής βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας ισότητα πολιτικών δικαιωμάτων. Η ειρηνική διαδήλωση είχε άσχημη κατάληξη, όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος για να το διαλύσουν. Στη φωτογραφία ο Τζον Λιούις, πρόεδρος της Επιτροπής Μαθητών κατά της Βίας πέφτει στο έδαφος από τα χτυπήματα των αστυνομικών. Ο Λιούις, που αργότερα θα γινόταν βουλευτής, υπέστη κάταγμα στο κρανίο. (AP Photo)

Flashback στην 7η Μαρτίου-5

Μία περίπολος του αμερικανικού στρατού περπατά κατά μήκος της περιμέτρου γύρω από στρατόπεδο στο Κουβέιτ, το 1991. (AP Photo/John Gaps III)

Flashback στην 7η Μαρτίου-6

Το 2010 η Κάθριν Μπίγκελοου γίνεται η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που βραβεύεται με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το «The Hurt Locker». Στη φωτογραφία με τους συνεργάτες της, τον σεναριογράφο Μαρκ Μπόαλ (αριστερά) και τον παραγωγό Γκρεγκ Σαπίρο (δεξιά). (AP Photo/Matt Sayles)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή