ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 7η Μαρτίου

ap_405620504885

flashback-stin-7i-martioy0

Άνθρωποι περιμένουν στην ουρά έξω από τον κινηματογράφο People Paramount στο Μπρόντγουει της Νέας Υόρκης για να παρακολουθήσουν κάποια προβολή της ταινίας «Τα παιδιά του Χίτλερ», το 1943, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. (AP Photo/Dan Grossi)

flashback-stin-7i-martioy1

Η γυναίκα-σύμβολο της Αργεντινής, Εβίτα Περόν, με τον συζυγό της, Χουάν Περόν, σε επίσημη εκδήλωση στο Μπουένος Άιρες, το 1946. (AP Photo)

flashback-stin-7i-martioy2

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ της Βρετανίας χαιρετά τα πλήθη καθώς φτάνει στο επίσημο δείπνο των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ προς τιμήν του Γάλλου προέδρου Βινσέντ Αουριόλ, το 1950. (AP Photo/Harris)

flashback-stin-7i-martioy3

Σαν σήμερα το 1965 πραγματοποιείται η ιστορική διαδιήλωση υπέρ πολιτικών δικαιωμάτων στη Σέλμα της Αλαμπάμα, με πρωτεργάτη τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Η πορεία ξεκινούσε από τη Σέλμα και κατέληγε στο Μοντγκόμερι. Χιλιάδες άνθρωποι αφροαμερικανικής καταγωγής βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας ισότητα πολιτικών δικαιωμάτων. Η ειρηνική διαδήλωση είχε άσχημη κατάληξη, όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος για να το διαλύσουν. Στη φωτογραφία ο Τζον Λιούις, πρόεδρος της Επιτροπής Μαθητών κατά της Βίας πέφτει στο έδαφος από τα χτυπήματα των αστυνομικών. Ο Λιούις, που αργότερα θα γινόταν βουλευτής, υπέστη κάταγμα στο κρανίο. (AP Photo)

flashback-stin-7i-martioy4

Μία περίπολος του αμερικανικού στρατού περπατά κατά μήκος της περιμέτρου γύρω από στρατόπεδο στο Κουβέιτ, το 1991. (AP Photo/John Gaps III)

flashback-stin-7i-martioy5

Το 2010 η Κάθριν Μπίγκελοου γίνεται η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που βραβεύεται με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το «The Hurt Locker». Στη φωτογραφία με τους συνεργάτες της, τον σεναριογράφο Μαρκ Μπόαλ (αριστερά) και τον παραγωγό Γκρεγκ Σαπίρο (δεξιά). (AP Photo/Matt Sayles)