ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 9η Μαρτίου

ap_5603100107

flashback-stin-9i-martioy0

Το πλήρωμα του αμερικανικού βομβαρδιστικού Bomerang ζωγραφίζει ένα ακόμα σύμβολο πάνω στο αεροσκάφος. Το βομβαρδιστικό βρισκόταν στη βάση του στην Αγγλία, το 1944. Σε διάστημα 15 μηνών είχε πραγματοποιήσει 53 επιχειρήσεις βομβαρδισμού σε Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σικελία, Μάλτα, Αίγυπτο, Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία, Αλγερία, Ελλάδα και Λιβύη. (AP Photo)

flashback-stin-9i-martioy2

Έλληνες διαδηλωτές αντιδρούν στην απόφαση των Βρετανών να απελάσουν τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο από την Κύπρο, πραγματοποιώντας μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα, το 1956. Την ίδια ημέρα, πάνω από 3.000 φοιτητές έκαψαν τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας και πραγματοποίησαν πορεία διαματυρίας προς την πρεσβεία. (AP Photo)

flashback-stin-9i-martioy4

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Ρόναλντ Ρίγκαν βγάζει λόγο στο Μαϊάμι, κατά τους εορτασμούς της ημέρας τιμής του Ρίτσαρντ Νίξον το 1972. Ο Ρίγκαν ενίσχυσε σημαντικά τον πρόεδρο Νίξον πριν και κατά τη διάρκεια της εκλογής του, χωρίς να φαντάζεται ακόμα πως θα ακολουθήσει στα βήματά του. (AP Photo)

flashback-stin-9i-martioy6

Φίλοι και οικογένειες του 101ου τμήματος αεροπορίας υποδέχονται τους στρατιώτες που επιστρέφουν σπίτι στις ΗΠΑ, το 1991. (AP Photo/Ed Reinke)