ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 21η Απριλίου

kathimerini-protoselido-21-apriliou-1967--2

flashback-stin-21i-aprilioy0

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ουίνστον Τσόρτσιλ, επιθεωρεί τα στρατεύματα της Τσεχοσλοβακίας που βρίσκονται στη Βρετανία, μαζί με τον πρόεδρο της Τσεχοσλοβακίας, Έντβαρντ Μπένες, το 1941. (AP Photo)

flashback-stin-21i-aprilioy2

Η Γκαμπριέλ «Κοκό» Σανέλ επανέρχεται στον κόσμο της μόδας μετά από αποχή 15 ετών. Αυτή είναι η πρώτη της φωτογράφιση στο εργαστήριό της στο Παρίσι, μετά την επιστροφή της το 1954. (AP photo)

flashback-stin-21i-aprilioy4

Το πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής» την 21η Απριλίου 1967. Ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τις 28 Μαΐου, αξιωματικοί του στρατού, υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου, με τη συμμετοχή του ταξίαρχου τεθωρακισμένων Στυλιανού Παττακού και του συνταγματάρχη Νικόλαου Μακαρέζου, όπως και άλλων αξιωματικών του στρατού ξηράς, κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα, το οποίο οι ίδιοι αποκάλεσαν «Επανάσταση της 21ης Απριλίου».

flashback-stin-21i-aprilioy6

Ανυπολόγιστου μεγέθους οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, μετά την διαρροή πετρελαίου από πλατφόρμα της Deepwater Horizon , το 2010. (AP Photo/Gerald Herbert)

flashback-stin-21i-aprilioy8

Το 2016 ο 57χρονος «πρίγκιπας» της ποπ και διάσημος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Πρινς, βρίσκεται νεκρός στο διαμέρισμά του. (AP Photo/Liu Heung Shing, File)