Flashback στην 28η Απριλίου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Flashback στην 28η Απριλίου-1

Ο Μπενίτο Μουσολίνι εκτελείται με συνοπτικές διαδικασίες από Ιταλούς παρτιζάνους σε ένα χωριό της επαρχίας Κόμο, το 1945. Μία μέρα αργότερα, το πτώμα του, μαζί με εκείνο της ερωμένης του Κάρλα Πετάτσι και τις σορούς άλλων μελών της τελευταίας φασιστικής κυβέρνησης, διαπομπεύεται σε πλατεία του Μιλάνου. (AP Photo/STR)

Flashback στην 28η Απριλίου-2

Εργαζόμενοι σε τράπεζα του κεντρικού Λονδίνου συνεχίζουν να εργάζονται παρά το γεγονός ότι είναι αναγκασμένοι να φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες, το 1941. Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Λονδίνου το 1940-41 από την Πολεμική Αεροπορία της Ναζιστικής Γερμανίας, οι βρετανικές αρχές, φοβούμενες τη χρήση χημικών όπλων, παραχώρησαν στον πληθυσμό εκατομμύρια μάσκες αερίων. (AP Photo)

Flashback στην 28η Απριλίου-3

Αμερικανοί πολίτες πανηγυρίζουν για τη διάδοση της είδησης της παράδοσης της Ναζιστικής Γερμανίας στο Σικάγο, το 1945. Η επίσημη παράδοση έλαβε χώρα στις 7 Μαΐου. (AP Photo)

Flashback στην 28η Απριλίου-4

Χιλιάδες παιδιά στη Βόρεια Κορέα χορεύουν και κρατούν χρωματιστές καρτέλες, σχηματίζοντας την εικόνα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του ιδρυτή του βορειοκορεατικού κράτους, σε συλλαλητήριο στην Πιονγιάνγκ, το 1995. (AP Photo/John Leicester)

Flashback στην 28η Απριλίου-5

Το πελώριο σφυροδρέπανο του σοβιετικού περιπτέρου της Διεθνούς και Παγκόσμιας Έκθεσης του 1967 ή Expo 67 στο Μόντρεαλ του Καναδά επισκιάζει το έκθεμα των ΗΠΑ στο βάθος. Το μνημείοέγινε με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την έναρξη της Ρωσικής Επανάστασης. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 28 Απριλίου. (AP Photo/JWG)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή