Flashback στην 4η Μαΐου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 4η Μαΐου-1

Ναύτης στέκεται σε στάση προσοχής μπροστά από το φέρετρο που κείτεται η σορός του Τζ. Έντγκαρ Χούβερ, ιδρυτή και μακροβιότερου διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), στη Ροτόντα του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, την 4η Μαΐου του 1972, ημέρα της κηδείας του. O Χούβερ, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του FBI για περίπου 50 χρόνια, απεβίωσε στις 2 Μαΐου. Στα αριστερά της φωτογραφίας διακρίνεται το στεφάνι που κατέθεσε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον. (AP Photo)

Flashback στην 4η Μαΐου-2

Η μαθήτρια Μέρι Ανν Βέκιο ωρύεται και φωνάζει, καθώς σκύβει πάνω από το νεκρό σώμα του φοιτητή Τζέφρι Μίλερ, στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κεντ στο Οχάιο, το 1970. Ο Μίλερ και άλλοι τρεις φοιτητές έπεσαν νεκροί από τα πυρά ανδρών της εθνοφυλακής, ενώ διαδήλωναν εναντίον της αμερικανικής εισβολής στην Καμπότζη. Η φωτογραφία του Τζον Φίλο τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ. (ΑP Photo/ John Filo)

Flashback στην 4η Μαΐου-3

Ποδοσφαιρικά παπούτσια και μία μπάλα ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο λόφο Σουπέργκα του Τορίνου, όπου σημειώθηκε η πρώτη αεροπορική τραγωδία με θύμα ποδοσφαιρική ομάδα, το 1949. Στις 4 Μαΐου, το αεροπλάνο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Τορίνο, η οποία κυριαρχούσε στο ιταλικό ποδόσφαιρο κατά τη δεκαετία του ΄40, προσέκρουσε στο λόφο Σουπέργκα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες ποδοσφαιριστές της. (AP Photo/Massimo Pinca)

Flashback στην 4η Μαΐου-4

Πεθαίνει ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, ιδρυτής του μεταπολεμικού γιουγκοσλαβικού κράτους και ηγέτης της κομμουνιστικής αντίστασης εναντίον των δυνάμεων του Άξονα στην κατεχόμενη Γιουγκοσλαβία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το 1980. Εδώ σε στιγμή ξεκούρασης κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Σερβία, στις 5-8 Ιουνίου του 1961. (AP Photo)

Flashback στην 4η Μαΐου-5

Η Μάργκαρετ Θάτσερ χαιρετάει το πλήθος και πανηγυρίζει στα κεντρικά γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Μαΐου του 1979, καθώς τα μέχρι τότε αποτελέσματα προδιαγράφουν το θρίαμβο της στις γενικές εκλογές της χώρας. Με τη νίκη της, η Θάτσερ θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. (AP Photo/ Robert E. Dear)

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή