Flashback στην 8η Μαΐου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 8η Μαΐου-1

Πολίτες του Παρισιού πανηγυρίζουν μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου για την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας, κραδαίνοντας σημαίες των συμμαχικών χωρών, το 1945. Την προηγούμενη μέρα, η γερμανική στρατιωτική ηγεσία υπέγραψε την παράδοση της χώρας στην πόλη Ρενς της βόρειας Γαλλίας. (AP Photo)

 

Flashback στην 8η Μαΐου-2

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ σε κοινή του εμφάνιση με μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας σε μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκινγχαμ στο Λονδίνο, την «Ημέρα της Νίκης», το 1945, ημέρα παράδοσης της ναζιστικής Γερμανίας από τον πόλεμο στην Ευρώπη. Από αριστερά διακρίνονται η πριγκίπισσα Ελισάβετ, η μητέρα της, Βασίλισσα Ελισάβετ, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα. (AP Photo)  

 

Flashback στην 8η Μαΐου-3

Ο Βραζιλιάνος αστέρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Πελέ κρατά μία μπάλα που έχει υπογράψει ο ίδιος, για να την παραδώσει στον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον στον Λευκό Οίκο, το 1973. Ο Αμερικανός πρόεδρος κρατά ένα απόκομμα από εφημερίδα του 1957, το οποίο δείχνει τους δύο άνδρες μαζί στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Στα αριστερά στέκεται η σύζυγος του ποδοσφαιριστή, Ρόζμαρι ντος Ρέις Τσόλμπι. (AP Photo/Henry Burroughs)  

 

Flashback στην 8η Μαΐου-4

Ο κορυφαίος Πορτογάλος ταυρομάχος Χοσέ Χούλιο στέκεται δίπλα σε θανάσιμα χτυπημένο ταύρο στη Βίλα Φράνκα δε Ξίρα της Πορτογαλίας, το 1977, αφού εκείνος και άλλοι δύο ταυρομάχοι αψήφησαν την 200 ετών απαγόρευση θανάτωσης ταύρων στη χώρα. Με την κίνησή τους, διεκδικούσαν αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, ώστε να επιτρέπεται η θανάτωση των ζώων, όπως στην Ισπανία. (AP Photo/Rebelo) 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή