ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 30η Μαΐου

dhdh-thumb-large2

Flashback στην 30η Μαΐου-1
O θρύλος της Τζαζ, Λουίς Άρμστρονγκ, ηγείται μίας ασυνήθιστης πομπής στο αεροδρόμιο της Άκκρα της βρετανικής αποικίας της Χρυσής Ακτής (σημερινή Γκάνα), το 1956, έχοντας στα αριστερά του μέλη της μπάντας του και στα δεξιά του ντόπιους τρομπετίστες. Ο Άρμστρονγκ κατέφθασε αεροπορικώς στη σημερινή πρωτεύουσα της Γκάνας, για να δώσει μία μεγάλη συναύλια μπροστά σε περίπου 20.000 Αφρικανούς οπαδούς του. (AP Photo)

Flashback στην 30η Μαΐου-2
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Αλί, κατά την επίσκεψη του στις πυραμίδες στο Κάιρο της Αιγύπτου, το 1966. Κατά την επίσκεψη του στη χώρα επισκέφθηκε και την Αλεξάνδρεια, όπου έδωσε σειρά αγώνων με διάφορους Αιγύπτιους μποξέρ. (AP Photo)

Flashback στην 30η Μαΐου-3
Η πριγκίπισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ, σε ηλικία μόλις επτά χρονών, φτιάχνει την κάλτσα της κατά την άφιξη της στο εκθεσιακό κέντρο Ολυμπία στο Λονδίνο, το 1933. (ΑP Photo)

Flashback στην 30η Μαΐου-4
Δύο νεαροί φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας, 19 ετών αμφότεροι, πρωταγωνιστούν σε μία από τις πρώτες αντιστασιακές πράξεις στην κατεχόμενη Ελλάδα και Ευρώπη, κατεβάζοντας τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του ιερού βράχου της Ακρόπολης, το βράδυ της 30ης προς 31η Μαΐου, το 1941. (Φώτο: kathimerini.gr)