Flashback στην 5η Ιουνίου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 5η Ιουνίου-1

Ένας Κινέζος άνδρας προσπαθεί να σταματήσει την πορεία των τεθωρακισμένων οχημάτων στην πλατεία Τιέν Αν Μεν του Πεκίνου, το 1989. Ο διαδηλωτής, ο οποίος ζητούσε τον τερματισμό της βίαιης καταστολής της φοιτητικής εξέγερσης υπέρ της δημοκρατίας, απομακρύνθηκε τελικώς από δύο άνδρες και τα τανκς συνέχισαν την πορεία τους. Ο κινεζικός στρατός κατέστειλε με ιδιαίτερη σκληρότητα τις φοιτητικές κινητοποιήσεις εκείνης της χρονιάς, αφήνοντας νεκρούς αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές. (AP Photo/Jeff Widener)

 

Flashback στην 5η Ιουνίου-2

O γερουσιαστής Ρόμπερτ Κένεντι εκφωνεί λόγο μπροστά από πλήθος υποστηρικτών του στο ξενοδοχείο Ambassador του Λος Άντζελες, μετά τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές της Καλιφόρνια την προηγούμενη μέρα, το 1968. Λίγο μετά, θα δεχθεί θανάσιμο πυροβολισμό σε διάδρομο του ξενοδοχείου και θα αφήσει την τελευταία του πνοή την επόμενη ακριβώς μέρα. (AP Photo/Dick Strobel)

 

Flashback στην 5η Ιουνίου-3

Αμερικανοί στρατιώτες παρελαύνουν μπροστά από το Κολοσσαίο στη Ρώμη, μία μέρα μετά από την απελευθέρωση της πόλης από τις δυνάμεις του Άξονα, το 1944. (AP Photo)

 

Flashback στην 5η Ιουνίου-4

Πυκνός καπνός υψώνεται πάνω από το Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά την πρώτη μέρα του Πόλεμου των Έξι Ημερών, το 1967. (ΑP Photo/Freye)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή