ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 8η Ιουνίου

ap_7206080850

Flashback στην 8η Ιουνίου-1

Το αμερικανικό στρατιωτικό αερόστατο S-16 κατά την έναρξη ενός αγώνα με αερόστατα σε άγνωστη τοποθεσία, το 1926. Τις δύο πρώτες θέσεις στο αγώνα κατέλαβαν δύο Αμερικανοί αεροναύτες. (AP Photo) 

Flashback στην 8η Ιουνίου-2

Το Λονδίνο γιορτάζει την πρώτη επέτειο της Ημέρας της Νίκης, η οποία σηματοδότησε τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με μία βροχή πυροτεχνημάτων πάνω από τον ποταμό Τάμεση, το 1946. (AP Photo) 

Flashback στην 8η Ιουνίου-3

O τερματοφύλακας της ομάδας χόκεϊ επί πάγου Colorado Avalanche, Πάτρικ Ρόι, στέκεται απορημένος, καθώς γύρω του χοροπηδούν στον πάγο τα ποντίκια που έριξαν οι οπαδοί από τις εξέδρες, μετά το σκοράρισμα του Ρέι Σέπαρντ των Florida Panthers στην πρώτη περίοδο του τρίτου παιχνιδιού της σειράς των τελικών του Stanley Cup στο Μαϊάμι της Φλόριντα, το 1996. (AP Photo/Hans Deryk)

Flashback στην 8η Ιουνίου-4

Νοτιοβιετναμέζοι στρατιώτες της 25ης Μεραρχίας ακολουθούν μικρά τρομοκρατημένα παιδιά, τα οποία τρέχουν τρομαγμένα μετά από ρίψη βομβών ναπάλμ εναντίον πιθανών θέσεων των ανταρτών Βιετκόνγκ, το 1972, η οποία τελικώς έπληξε Νοτιοβιετναμέζους στρατιώτες και πολίτες. Στο κέντρο της φωτογραφίας, η οποία βραβεύτηκε το βραβείο Πούλιτζερ, βρίσκεται η τότε 9χρονη Κιμ Φουκ, η οποία καθώς έτρεχε για να σωθεί από τις φλόγες των εμπρηστικών βομβών, έβγαλε τα φλεγόμενα ρούχα της και αποθανατίστηκε γυμνή στη φωτογραφία που έγινε σύμβολο της φρίκης του πολέμου του Βιετνάμ. (AP Photo/Nick Ut)