Flashback στην 14η Ιουνίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 14η Ιουνίου-1

Γερμανοί στρατιώτες περνούν κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, κατά την πρώτη μέρα της τετράχρονης γερμανικής κατοχής της γαλλικής πρωτεύουσας, το 1940. (AP Photo)

 

Flashback στην 14η Ιουνίου-2

Σε ένα στιγμιότυπο που αναπαριστά γλαφυρά τον παροξυσμό και την υστερία που συνόδευε κάθε άφιξη των Beatles σε κάποια μεγάλη πόλη στα πλαίσια των περιοδειών τους, δύο Αυστραλοί στρατιώτες προσπαθούν να ελέγξουν το πλήθος έξω από το ξενοδοχείο Southern Cross της Μελβούρνης, στο οποίο μόλις έχουν καταφθάσει τα «Σκαθάρια», το 1964. Περίπου 300 αστυνομικοί και 100 στρατιώτες προσπάθησαν να συγκρατήσουν το κραυγάζων πλήθος των 10.000 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο, επιδιώκοντας να ανοίξουν δρόμο για τα αυτοκίνητα που μετέφεραν το τετραμελές συγκρότημα από το Λίβερπουλ. Oι Τζον, Πολ, Τζορτζ και Ρίνγκο κατάφεραν τελικά να εισέλθουν στο ξενοδοχείο από την πίσω είσοδο του κτιρίου. (AP Photo)

 

Flashback στην 14η Ιουνίου-3

Φοιτητές πανεπιστημίου κρατούν ένα πανό με το σύνθημα «Αυτοδιάθεση ή Θάνατος», σε μία διαδήλωση στην Αθήνα υπέρ της αυτοδιάθεσης της Κύπρου, το 1958. Αψηφώντας την απαγόρευση της διαδήλωσης που επέβαλε το υπουργείο Εσωτερικών, 1.000 περίπου φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους, για να λάβουν μέρος στη διαδήλωση κατά της αγγλικής κυριαρχίας στη Μεγαλόνησο. (AP Photo) 

 

Flashback στην 14η Ιουνίου-4

H πολύχρωμη ταμπέλα ενός κινέζικου μπαρμπέρικου κείτεται ανάμεσα στα χαλάσματα της Τσάιναταουν της Σαιγκόν, μετά από πολυήμερη μάχη που απέβη καταστροφική για τη βιετναμέζικη πόλη, το 1968. (AP Photo/Eddie Adams)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή