ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 28η Ιουνίου

ap_140628079

flashback-stin-28i-ioynioy0

Ο αρχιδούκας Φραγκίσκος Φερδινάνδος της Αυστρίας και η Τσέχα συζυγός του, Σοφία, δούκισσα του Χόχενμπεργκ, εξέρχονται από το δημαρχείο του Σαράγεβο της Βοσνίας και κατευθύνονται προς το όχημα τους, το 1914. Λίγο αργότερα, ένας νεαρός Σέρβος εθνικιστής, ο Γκαβρίλο Πρίντσιπ, θα τους πυροβολήσει εξ επαφής και η δολοφονία τους θα γίνει η αφορμή για το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς σχεδόν αμέσως μετά η Αυστροουγγαρία θα κηρύξει τον πόλεμο στη Σερβία και θα σημάνει την έναρξη του «Μεγάλου Πολέμου». (AP Photo)

flashback-stin-28i-ioynioy1

Εκπρόσωποι των συμμαχικών κρατών της Άνταντ και της Γερμανίας υπογράφουν τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, τη συνθήκη ειρήνης που σήμανε τη λήξη του A' Παγκόσμιου Πολέμου, στο Παρίσι, το 1919. Οι όροι της συνθήκης υπήρξαν ιδιαίτερα σκληροί για τη Γερμανία, δημιουργώντας τις ιδανικές προϋποθέσεις για την έλευση του εθνικοσοσιαλισμού και του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. (AP Photo)

flashback-stin-28i-ioynioy2

Ο Τζον Λένον συνεχίζει να παίζει την κιθάρα του, ενώ προσπαθεί να αποφύγει έναν νεαρό θαυμαστή του, ο οποίος επιδιώκει να του πάρει το καπέλο, κατά τη διάρκεια συναυλίας των «Σκαθαριών» στη Ρώμη, το 1965. (AP Photo)

flashback-stin-28i-ioynioy3

Ο Αμερικανός πυγμάχος Μάικ Τάισον συνεχίζει να μάχεται μόνος του στο ρίνγκ, μετά τη διακοπή του αγώνα του με τον Εβάντερ Χόλιφιλντ, η οποία προήλθε όταν ο πρώτος δάγκωσε στον τρίτο γύρο τον αντίπαλο του στο αυτί, το 1997. (AP Photo/Mark J. Terrill)