ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 21η Ιουλίου

ap_6507210166

flashback-stin-21i-ioylioy0

Διαδηλωτές πέφτουν στο έδαφος και ποδοπατιούνται μεταξύ τους, προσπαθώντας να αποφύγουν τα δακρυγόνα και τα γκλοπ των αστυνομικών δυνάμεων που τους απωθούν, στο κέντρο της Αθήνας, το 1965. Οι συγκρούσεις γίνονται στα πλαίσια της μεγάλης διαδήλωσης κατά της πρώτης κυβέρνησης των «Αποστατών» και υπέρ του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, στην οποία θα πέσει νεκρός ο 22χρονος φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας. (AP Photo) 

flashback-stin-21i-ioylioy1

Οπαδοί του προέδρου Νίξον διαμαρτύρονται, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα, έξω από τα στούντιο του τηλεοπτικού δικτύου CBS, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο που το κανάλι αντιμετώπιζε τη διακυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού προέδρου, το 1974. Βρισκόμαστε λιγότερο από 20 μέρες προτού ο Νίξον υποβάλλει την παραίτηση του για το σκάνδαλο του Watergate. (AP Photo)

flashback-stin-21i-ioylioy2

Πλήθη έχουν κατακλύσει το σημείο που θα διεξαχθεί η συναυλία του Ρότζερ Ουότερς στο Βερολίνο, στην οποία ο Βρετανός καλλιτέχνης θα παρουσιάσει το ιστορικό άλμπουν των Pink Floyd, «The Wall», για τον εορτασμό της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, το 1990. Η συμβολική σύνδεση του νοήματος του άλμπουμ και της πτώσης του παγκόσμιου συμβόλου του Ψυχρού Πολέμου μόλις οκτώ μήνες πριν, υπήρξε προφανής. (AP Photo/Rainer Klostermeier)

flashback-stin-21i-ioylioy3

Ο Ελληνοαμερικάνος Μάικλ Δουκάκης σηκώνει τη γροθιά του και πανηγυρίζει μαζί με τη σύζυγο και την οικογένεια του τη λήψη του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 1988. (AP Photo/Elise Amendola)