ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 24η Ιουλίου

11--34-thumb-large

flashback-stin-24i-ioylioy0

Κατά την επίσκεψη τους στην Ελλάδα, τα «Σκαθάρια» πραγματοποίησαν μία εξόρμηση στην Αράχωβα, όπου πέρασαν τον καιρό τους πείνοντας, τρώγοντας και ακούγοντας παραδοσιακή ελληνική μουσική από ντόπιους μουσικούς. Στη φωτογραφία, οι Τζον, Πολ, Ρίνγκο και Τζορτζ στέκονται μαζί με δύο ανώνυμους λαϊκούς οργανοπαίχτες της περιοχής, το 1967. (AP Photo)

flashback-stin-24i-ioylioy1

Οι τρεις αστροναύτες της διαστημικής αποστολής «Απόλλων 11», Νιλ Αρμστρόνγκ, Μάικλ Κόλινς και Έντουιν «Μπαζ» Άλντριν, η οποία έφερε το ανθρώπινο είδος για πρώτη φορά στην ιστορια του στη Σελήνη, είναι εμφανώς χαρούμενοι, καθώς μόλις έχουν γυρίσει στη Γη από το επικό τους ταξίδι και απαντούν σε ερωτήσεις μέσα από μία μονάδα απομόνωσης του αεροπλανοφόρου USS Hornet, το οποίο τους περισυνέλεξε μετά την πτώση τους στη θάλασσα, το 1969. (AP Photo)

flashback-stin-24i-ioylioy2

«Σωτήρης Πέτρουλας – Θα ζη πάντα στις καρδιές μας», γράφει ένα πλακάτ με το πορτρέτο του προσφάτως δολοφονηθέντος φοιτητή, σε διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, τρεις μέρες μετά το θάνατο του, κατά την περίοδο των Ιουλιανών του 1965. (AP Photo)

flashback-stin-24i-ioylioy3

Mετά από 11 χρόνια αυτοεξορίας στο Παρίσι, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιστρέφει στην Ελλάδα και χιλιάδες κόσμου τον υποδέχονται υπό πανηγυρισμούς στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, το 1974. Το ίδιο βράδυ, μόλις λίγες ώρες μετά, ορκίζεται πρωθυπουργός, κάνοντας πράξη τη μεταπολίτευση και σηματοδοτώντας την έλευση της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας.