Flashback στην 22α Αυγούστου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 22α Αυγούστου-1

Πενθούντες παρευρισκόμενοι στην κηδεία του Λέον Τρότσκι περνούν δίπλα από το φέρετρο του Ρώσου επαναστάτη στην Πόλη του Μεξικό, το 1940. Η δολοφονία του εξόριστου και κυνηγημένου Μπολσεβίκου επαναστάτη έλαβε χώρα δύο ημέρες πρίν, όταν ένας Ισπανός πράκτορας της μυστικής αστυνομίας του σοβιετικού καθεστώτος (NKVD), ονόματι Ραμόν Μερκαντέρ, τον τραυμάτισε θανάσιμα με ορειβατική αξίνα. (AP Photo/Montes de Oca)

Flashback στην 22α Αυγούστου-2

Ο Γερμανός καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ έχει μεταβεί στη δυτική πλευρά της γερμανικής πρωτεύουσας, για να διερευνήσει από μόνος του την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, το 1961. Στη φωτογραφία, δίνει λόγο στο αεροδρόμιο Τέμπελχοφ κατά την άφιξη του, έχοντας στα αριστερά του τον δήμαρχο του Βερολίνου και μετέπειτα καγκελάριο Βίλλυ Μπράντ. (AP Photo/Eddie Worth) 

Flashback στην 22α Αυγούστου-3

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιοαχίμ φον Ρίμπεντροπ εξέρχεται του ιδιωτικού αεροσκάφους του Αδόλφου Χίτλερ στο αεροδόμιο Τέμπελχοφ του Βερολίνου, το 1939. Ο Ρίμπεντροπ πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη στάση, ώστε να ενημερωθεί σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις ρωσογερμανικές διπλωματικές σχέσεις, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μόσχα, όπου θα υπογράψει το περίφημο Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης, ευρύτερα γνωστό ως Σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότωφ. (AP Photo)

Flashback στην 22α Αυγούστου-4

700 Εβραίοι πρόσφυγες, οι οποίοι επιβαίνουν στο πλοίο S.S. Parita, καταφθάνουν στην Παλαιστίνη, στην εβραϊκή πόλη του Τελ Αβίβ, το 1939. (AP Photo)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή