ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 15η Σεπτεμβρίου

ap_540909025

flashback-sti-15i-septemvrioy0

Πάνω από 100.000 μέλη των Ταγμάτων Εφόδου (SA) του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, των παραστρατιωτικών ομάδων κρούσης του NSDAP, έχουν συγκεντρωθεί στην Αρένα του Λεοπόλδου, στη Νυρεμβέργη, για να ακούσουν την ομιλία του Αδόλφου Χίτλερ, το 1935. Τα συγκεκριμένα τάγματα αποδυναμώθηκαν σημαντικά μετά τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών το 1934, όταν δολοφονήθηκαν περίπου 200 ανώτατα στελέχη τους. (AP Photo)

flashback-sti-15i-septemvrioy2

Η Μέριλιν Μονρόε ποζάρει πάνω από τον εξαερισμό του μέτρο ενός σταθμού της Νέας Υόρκης, για μια φωτογραφία στα πλαίσια της παραγωγής της ταινίας "Επτά Ημέρες Φαγούρα", τη 1954. Η συγκεκριμένη φωτογραφία βασίζεται στη διασημότερη ίσως σκηνή της φιλμογραφίας της Αμερικανίδας σταρ, στην οποία ο εξαερισμός του μέτρο σηκώνει αποκαλυπτικά το φόρεμα της, καθιερώνοντας την ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ των συντηρητικών αμερικανικών 50s. (AP Photo/Matty Zimmerman)

flashback-sti-15i-septemvrioy4

Άνδρες των αστυνομικών αρχών της Λουϊζιάνα προσπαθούν να προσεγγίσουν διστακτικά το αρχηγείο της οργάνωσης των Μαύρων Πανθηρων στη Νέα Ορλεάνη, μετά απο μια ανταλλαγή πυροβολισμών μελών της οργάνωσης με αστυνομικούς, το 1970. (AP Photo/Jack Thornell)

flashback-sti-15i-septemvrioy6

O μητροπολιτικός καθεδρικός ναός της πόλης του Μεξικό, φωτίζεται με ηλεκτρικά φωτάκια, κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ της μεξικανικής πρωτεύουσας, το 1943. (ΑP Photo)