Flashback στην 3η Οκτωβρίου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 3η Οκτωβρίου-1

Τέσσερις ναύτες του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνουν με τα χέρια τους τον αριθμό τριαντά δύο, ο οποίος αντιστοιχεί στον αριθμό των ιαπωνικών πολεμικών αεροπλάνων που κατέρριψε το αμερικανικό πολεμικό πλοίο που υπηρετούν, USS South Dakota, στη μάχη της Σάντα Κρουζ, στις 26 Οκτωβρίου του 1942. Ο αριθμός τριαντά δύο διακρίνεται επίσης στα δεξιά της φωτογραφίας, κάτω από μία ιαπωνική σημαία και ένα αεροπλάνο που «βουτάει» φλεγόμενο στη θάλασσα. Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε σχεδόν έναν χρόνο μετά τη μάχη, στις 3 Οκτωβρίου του 1943. (ΑP Photo)

Flashback στην 3η Οκτωβρίου-2

Η Γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό, σύμβολο του σεξ των δεκαετιών του '50 και του '60, αποχωρεί από τη νευρολογική κλινική στην οποία νοσηλευόταν μετά την απόπειρα της να αυτοκτονήσει στα 26α της γενέθλια, το 1960. (AP Photo)

Flashback στην 3η Οκτωβρίου-3

Μπροστά από ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο, ένας διαδηλωτής πετάει πέτρες σε ένα αστυνομικό τμήμα της θιβετιανής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν με αφορμή τη σύλληψη Βουδιστών μοναχών, το 1987. (AP Photo)

Flashback στην 3η Οκτωβρίου-4

Ένας νεαρός άνδρας προσπαθεί να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το αμάξι του, το οποίο έχει σκεπαστεί από έναν ολόκληρο τοίχο από τούβλα που κατέπεσε με το πέρασμα του τυφώνα Χίλντα, στη Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης, το 1964. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή