ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 3η Οκτωβρίου

ap_431003031--2

flashback-stin-3i-oktovrioy0

Τέσσερις ναύτες του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνουν με τα χέρια τους τον αριθμό τριαντά δύο, ο οποίος αντιστοιχεί στον αριθμό των ιαπωνικών πολεμικών αεροπλάνων που κατέρριψε το αμερικανικό πολεμικό πλοίο που υπηρετούν, USS South Dakota, στη μάχη της Σάντα Κρουζ, στις 26 Οκτωβρίου του 1942. Ο αριθμός τριαντά δύο διακρίνεται επίσης στα δεξιά της φωτογραφίας, κάτω από μία ιαπωνική σημαία και ένα αεροπλάνο που «βουτάει» φλεγόμενο στη θάλασσα. Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε σχεδόν έναν χρόνο μετά τη μάχη, στις 3 Οκτωβρίου του 1943. (ΑP Photo)

flashback-stin-3i-oktovrioy2

Η Γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό, σύμβολο του σεξ των δεκαετιών του '50 και του '60, αποχωρεί από τη νευρολογική κλινική στην οποία νοσηλευόταν μετά την απόπειρα της να αυτοκτονήσει στα 26α της γενέθλια, το 1960. (AP Photo)

flashback-stin-3i-oktovrioy4

Μπροστά από ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο, ένας διαδηλωτής πετάει πέτρες σε ένα αστυνομικό τμήμα της θιβετιανής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν με αφορμή τη σύλληψη Βουδιστών μοναχών, το 1987. (AP Photo)

flashback-stin-3i-oktovrioy6

Ένας νεαρός άνδρας προσπαθεί να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το αμάξι του, το οποίο έχει σκεπαστεί από έναν ολόκληρο τοίχο από τούβλα που κατέπεσε με το πέρασμα του τυφώνα Χίλντα, στη Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης, το 1964. (AP Photo)