Flashback στην 5η Οκτωβρίου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 5η Οκτωβρίου-1

Στρατιώτες του γερμανικού πεζικού παρελαύνουν με τον ναζιστικό «βηματισμό της χήνας», κατά την πρώτη επίσκεψη του Αδόλφου Χίτλερ στην κατεχόμενη πλέον Βαρσοβία, το 1939. Ο αρχηγός του Τρίτου Ράιχ διακρίνεται στο δεξιό άκρο της φωτογραφίας να χαιρετάει ναζιστικά τα άκρως πειθαρχημένα γερμανικά στρατεύματα. (AP Photo)

Flashback στην 5η Οκτωβρίου-2

Ο αντισυμβατικός αστέρας της κάντρι και ροκ μουσικής, Τζόνι Κας, μεταφέρεται από τη φυλακή του Ελ Πάσο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας, το 1965. Λίγες μέρες πριν, ο Κας συνελήφθη κατά τη διάρκεια περιοδείας στο διεθνές αεροδρόμιο της πολιτείας από άνδρες του τμήματος ναρκωτικών της αστυνομίας, λόγω υποψιών ότι εισήγαγε παράνομες ουσίες στη χώρα από το Μεξικό. Εντούτοις, ο μουσικός μετέφερε 1.000 χάπια και ηρεμιστικά, τα οποία είχε λάβει μετά από φαρμακευτική συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα να λάβει από το δικαστήριο καταδίκη με αναστολή. (AP Photo)

Flashback στην 5η Οκτωβρίου-3

Οι πολίτες του Λουισβίλ επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή στον γερουσιαστή της Μασαχουσέτης και υποψήφιο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, προσπαθώντας να πλησιάσουν το αυτοκίνητο που τον μεταφέρει, στο Κεντάκι, το 1960. Το χαμόγελο του αμέσως επόμενου Αμερικανού προέδρου αντανακλά το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε στο κέντρο της πόλης. (AP Photo)

Flashback στην 5η Οκτωβρίου-4

Η σπουδαία Γερμανίδα ηθοποιός Μαρλέν Ντίτριχ, γνωστή για τις σπουδαίες ερμηνείες της την περίοδο του βωβού κινηματογράφου και τη μετέπειτα καριέρα της στο Χόλιγουντ, υπογράφει ένα αυτόγραφο σε έναν αξιωματούχο της τελωνειακής υπηρεσίας της Δυτικής Γερμανίας, στο Ντίσελντορφ, το 1962. Η ηθοποιός ταξίδεψε από τις ΗΠΑ στη Γερμανία, για να συμμετάσχει σε ένα μιουζίκαλ υπό την αιγίδα της Unicef. (AP Photo/Sanden Jr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή