ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 18η Οκτωβρίου

istoria1--2-thumb-large

Flashback στη 18η Οκτωβρίου-1

To ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του τις εθνικές βουλευτικές εκλογές με το εντυπωσιακό ποσοστό του 48,06% έναντι 35,86% της Νεας Δημοκρατίας του Γεωργίου Ράλλη, λαμβάνοντας ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, το 1981. «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία», ήταν το κεντρικο σύνθημα της ημέρας. (Φώτο: kathimerini.gr)

Flashback στη 18η Οκτωβρίου-2

Περισσότερο από ένα μήνα μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, εργάτες συμμετέχουν στις εργασίες καθαρισμού της περιοχής του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στη Νέα Υόρκη, το 2001. (AP Photo/David Karp)

Flashback στη 18η Οκτωβρίου-3

O Γερμανοεβραίος φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν συγχαίρει τηλεφωνικώς τον Αμερικανό εφευρέτη Τόμας Έντισον για την 50η επέτειο της ανακάλυψης του ηλεκτρικού λαμπτήρα, το 1930. (AP Photo)

Flashback στη 18η Οκτωβρίου-4

Έξι ημέρες μετά την απελευθέρωση της Αθήνας από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, φτάνει στην πρωτεύουσα η εξόριστη κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου, η οποία γίνεται δεκτή με επευφημίες και πανηγυρισμούς από τον αθηναϊκό λαό, το 1944. Την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ύψωσε τη γαλανόλευκη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και εκφώνησε τον «Λόγο της Απελευθέρωσης» από την Πλατεία Συντάγματος, σε δύο από τις εμβληματικότερες στιγμές των ημερών του τέλους της κατοχής. (Φώτο: kathimerini.gr)