ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 24η Οκτωβρίου

ap_291024043--2

flashback-stin-24i-oktovrioy0

Φορώντας στολές που συνάδουν με το κλίμα του Χαλοουίν και κρατώντας πλακάτ που αναγράφουν τις χώρες που αποτελούν την ενωμένη Γιουγκοσλαβία, έξι αγνώστου ταυτότητας άνδρες πραγματοποιούν διαμαρτυρία κατά της επίσκεψης του Γιουγκοσλάβου ηγέτη Γιόσιπ Μπροζ Τίτο στη Νέα Υόρκη, το 1963. (AP Photo/Matty Zimmerman)

flashback-stin-24i-oktovrioy2

O καγκελάριος της Ναζιστικής Γερμανίας, Αδόλφος Χίτλερ, δίνει το χέρι του στον Γάλλο στρατάρχη Φιλίπ Πεταίν, επικεφαλής του φιλογερμανικού Κράτους του Βίσυ στο μη κατεχόμενο τμήμα της νότιας Γαλλίας, το 1940. Στα δεξιά βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιοαχίμ φον Ρίμπεντροπ. (AP Photo)

flashback-stin-24i-oktovrioy4

O σπουδαίος Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο παίρνει το πρώτο κομμάτι της ογκώδους τούρτας των 75ων γενεθλίων του, στην πόλη Βαλαούρις της νότιας Γαλλίας, το 1956. Κρυμμένος πίσω από τον ζωγράφο, φαίνεται ο Γάλλος καλλιτέχνης και φίλος του Πικάσο, Ζαν Κοκτώ. (AP Photo/Gargano)

flashback-stin-24i-oktovrioy6

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκεται αντιμέτωπο με το πιο καταστρεπτικό κραχ στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο σήμανε την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης της δεκαετίας του '30, που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού βιομηχανικού κόσμου, το 1929. Η 24η Οκτωβρίου του 1929 έμεινε ευρύτερα γνωστή ως «Μαύρη Πέμπτη», καθώς ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες σε μία συνεδρίαση, σημάνοντας την έναρξη της εποχής της «Μεγάλης Ύφεσης». (AP Photo)