ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 9η Νοεμβρίου

ap_89111001525

flashback-stin-9i-noemvrioy0

Οι ουρανοξύστες και τα διαμερίσματα του Μανχάταν έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, μετά το μπλακ άουτ που έπληξε τη Νέα Υόρκη, την 9η Νοεμβρίου του 1965. Το λιγοστό φως προέρχεται από τα αραγμένα πλοία στον ποταμό Χάντσον. (AP Photo/Phil Lane)

flashback-stin-9i-noemvrioy2

Με την κόρη του, Καρολάιν, στην πλάτη, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, μπορεί πλέον να χαλαρώσει, μετά από πολλές δύσκολες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας, το 1960.  (AP Photo) 

flashback-stin-9i-noemvrioy4

Βερολινέζοι πολίτες χορεύουν και τραγουδούν πάνω στο Τείχος του Βερολίνου, το σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου που καταρρέει, σημάνοντας το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, το 1989. Την 9η Νοεμβρίου του 1989 ανοίγουν τα σύνορα των δυο Γερμανιών και οι πολίτες της χωρισμένης γερμανικής πρωτεύουσας μπορούν μετά από δεκαετίες  και πάλι να σμιξουν. (AP Photo/Thomas Kienzle)

flashback-stin-9i-noemvrioy6

Τριάντα δύο Γερμανοί αιχμαλωτοι των Συμμάχων, πρώην δεσμοφύλακες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου, βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, το 1945. Θα καταδικαστούν για τις μαζικές δολοφονίες κρατουμένων που διέπραξαν καθόλη τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. (AP Photo)