Flashback στη 13η Νοεμβρίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στη 13η Νοεμβρίου-1

Κατακλυσμός φωτιάς και βομβών πλήττει τη γερμανική πόλη της Βρέμης, καθώς βομβαρδιστικά της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ βάλουν κατά ναυπηγείων και λιμανιών που σταθμεύουν γερμανικά υποβρύχια, το 1943. (AP Photo)

Flashback στη 13η Νοεμβρίου-2

Σκεπασμένο άπο ένα «παραισθησιογόνο» ψυχεδελικό light show, ένα νεαρό ζευγάρι χορεύει στο νυχτερινό κλαμπ «The Electric Circus» της Νέας Υόρκης, ένα από τα θρυλικότερα νάιτκλαμπ της αμερικανικής μητρόπολης κατά τη δεκαετία του '60, το οποίο φιλοξένησε σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής, όπως οι Velvet Underground και ο Άντι Γουόρχολ. (AP Photo)

Flashback στη 13η Νοεμβρίου-3

Ο Μίκυ Μάους γίνεται η πρώτη προσωπικότητα από τον χώρο των κινουμένων σχεδίων που αποκτά το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο των Αστέρων του Χόλιγουντ (Hollywood Walk of Fame), το 1978. Ο διάσημος ποντικός του Ουόλτ Ντίσνεϊ, ο οποίος εκείνη τη χρονιά έκλεισε τα 50 του χρόνια, συνοδεύθηκε από το έτερον του ήμισυ, τη Μίνι, στην εκδήλωση, όπου εγκαινιάστηκε το 1700ο αστέρι της φημισμένης λεωφόρου. (AP Photo/George Brich)

Flashback στη 13η Νοεμβρίου-4

Ενώ τα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη της εβραϊκής κοινότητας του Λονδίνου προσεύχονταν στις συναγωγές της πόλης, τα νεαρότερα πήραν τους δρόμους και διαδήλωσαν με προορισμό τη γερμανική πρεσβεία, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για τα ναζιστικά πογκρόμ κατά των Εβραίων της Γερμανίας, το 1938. Τέσσερις μέρες πριν, η «Νύχτα των Κρυστάλλων» σκόρπισε τον τρόμο στους Εβραίους της Γερμανίας και της Αυστρίας, οι οποίοι βίωσαν το πρώτο μαζικό πογκρόμ εναντίον τους από τον ναζιστικο όχλο. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή