Flashback στη 16η Νοεμβρίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στη 16η Νοεμβρίου-1

Δεκατρία χρόνια μετά την εφιαλτική για την εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας «Νύχτα των Κρυστάλλων», τρία αγόρια σταματούν μπροστά από μία συναγωγή κοντά στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου και διαβάζουν την επετειακή ανακοίνωση του «Συνδέσμου των θυμάτων του Ναζισμού», το 1951. Η ανακοίνωση γράφει πως αυτό «το Σπίτι του Θεού κάηκε από τους Ναζιστές εκληματίες την 9η Νοεμβρίου του 1938». (AP Photo) 

Flashback στη 16η Νοεμβρίου-2

Τα γέλια και τα τραγούδια των θαμώνων ενός πανδοχείου του Λονδίνου διακόπτονται απότομα από μία αεροπορική επιδρόμη της Λουφτβάφε, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το 1943. (AP Photo)

Flashback στη 16η Νοεμβρίου-3

O Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, οι κύριοι εκπρόσωποι της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού, στέκονται δίπλα ο ένας στον άλλο, κατά τη διάρκεια τελετής για την υποδοχή της τελευταίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 1988. (AP Photo/Doug Mills)

Flashback στη 16η Νοεμβρίου-4

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζεται για δεύτερη μέρα και γύρω στα μεσάνυχτα της 16ης προς 17η Νοεμβρίου τεθωρακισμένα οχήματα κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Αθήνας, με σκοπό την καταστολή των εξεγερμένων νέων, το 1973. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή