ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 21η Νοεμβρίου

ap_3811211147

Flashback στην 21η Νοεμβρίου-1

Ο πρωταθλητής βαρέων βαρών της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Αλί (Κάσιους Κλέι), στέκεται μπροστά από ένα σήμα σε κάποιο δρόμο του Λας Βέγκας, το οποίο υποδεικνύει το που προπονείται ο Αφροαμερικανός αθλητής, ενόψει ενός αγώνα που θα δώσει στην πόλη, το 1965. (AP Photo)

Flashback στην 21η Νοεμβρίου-2

H χήρα του δικτάτορα της Ισπανίας, στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο, Δόνα Κάρμεν Φράνκο, και η κόρη τους, Κάρμεν Μαρτίνεθ Μπόρντιο, παιρνούν δίπλα από το ανοιχτό φέρετρο του πρώην ηγέτη της Ισπανίας, στο παρεκκλήσι του Βασιλικού Ανακτόρου της Μαδρίτης, το 1975. (AP Photo)

Flashback στην 21η Νοεμβρίου-3

Δεκάδες χιλιάδες Τσέχοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο εθνικό μνημείο της χώρας, στην Πράγα, ζητώντας τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, κατά τη διάρκεια της «Βελούδινης Επανάστασης», η οποία έδωσε τέλος σε σαράντα χρόνια κομμουνιστικής εξουσίας στη χώρα, το 1989. (P Photo/Peter Dejong)

Flashback στην 21η Νοεμβρίου-4

Ο νέος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, στρατηγός Ισμέτ Ινονού, μαζί με άλλους Τούρκους αξιωματούχους, ηγείται της νεκρώσιμης πομπής στην κηδεία του θεμελιωτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα, το 1938. Τριαντά τέσσερις χώρες συμμετείχαν με αντιπροσώπους τους στην πομπή, η οποία ξεκίνησε από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας με προορισμό το Εθνογραφικό Μουσείο, στο οποίο θα παρέμενε η σορός του, μέχρι την ολοκλήρωση της οικοδόμησης του μαυσωλείου Ανιτκαμπίρ, το όποιο χτίστηκε ειδικά για αυτόν, στην τουρκική πρωτεύουσα. (AP Photo)