ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 23η Νοεμβρίου

ap_5017757235451

Flashback στην 23η Νοεμβρίου-1

Ο Ιταλός δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι ξιφομαχεί με έναν αξιωματικό μίας φασιστικής πολιτοφυλακής, στη Ρώμη, το 1936. Τον «αγώνα» του ινδάλματος του Αδόλφου Χίτλερ παρακολουθούν Γερμανοί δημοσιογράφοι και  αξιωματούχοι του φασιστικού καθεστώτος. (AP Photo)

Flashback στην 23η Νοεμβρίου-2

Ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ οδηγείται σε μία αίθουσα του αρχηγείου της αστυνομίας του Ντάλας για έναν άκομη ανακριτικό γύρο, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζόν Φιτζέραλντ Κένεντι. Παρότι αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονία, ο Όσβλαντ κατηγορείται επισήμως για τη δολοφονία του 35ου Αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ. (AP Photo)

Flashback στην 23η Νοεμβρίου-3

Oπλισμένοι με ρόπαλα και με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, Ιρλανδοί προτεστάντες παραστρατιωτικοί παρελαύνουν στους δρόμους του Newtonards της Βόρειας Ιρλανδίας, σε μία επίδειξη δύναμης προς τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό (IRA) και τον καθολικό πληθυσμό της χώρας που υποστηρίζει την ένωση με την Ιρλανδία, το 1981. Οι παραστρατιωτικοί πρόσκεινται στον φανατικό προτεστάντη ιερέα και ηγέτη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος, Ίαν Πέισλι, και παρότι βρίσκονται στο «ίδιο στρατόπεδο» με τον βρετανικό στρατό, η βρετανική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει τις οργανώσεις στις οποίες ανήκουν «παράνομες». (AP Photo/Peter Kemp)

Flashback στην 23η Νοεμβρίου-4

Ένας καθολικός ιερέας γονατίζει μπροστά στο σκεπασμένο με την αμερικανική σημαία φέρετρο του Αμερικανού προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, στον Λευκό Οίκο, το 1963. Ο Κένεντι υπήρξε ο μοναδικός καθολικός πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. (AP Photo)