Flashback στην 6η Δεκεμβρίου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 6η Δεκεμβρίου-1

Ο Αμερικανός θρύλος της κωμωδίας και η πρώτη σύζυγος του, Πάτι Πάλμερ, καταφθάνουν στο θέατρο Winter Garden της Νέας Υόρκης, όπου διεξάγεται μία παράσταση φόρος τιμής στον μεγάλο κωμικό, το 1964. (AP Photo)

Flashback στην 6η Δεκεμβρίου-2

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντουάιτ Άιζενχαουερ, χαιρετάει τα πλήθη από την αυτοκινητοπομπή που το  μεταφέρει στους δρόμους της Άγκυρας, το 1959. Στα δεξιά του κάθονται ο Τούρκος πρωθυπουργός Αντνάν Μεντέρες και ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Τζαλάλ Μπαγιάρ. (AP Photo/Kreusch) 

Flashback στην 6η Δεκεμβρίου-3

O 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από πυροβολισμό του 37χρονου ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια. Μεγάλης έντασης ταραχές ξεσπούν σχεδόν αμέσως στο κέντρο της Αθήνας και σταδιακά επεκτείνονται πανελλαδικά. (Φώτο: kathimerini.gr)

Flashback στην 6η Δεκεμβρίου-4

Οι headliners της θρυλικής «Δωρεάν Συναυλίας του Άλταμοντ», Rolling Stones, παίζουν μπροστά σε ένα κοινό περίπου 300.000 ατόμων, στην Καλιφόρνια, το 1969. Αριστερά, διακρίνονται μέλη των διαβόητων μηχανόβιων «Άγγελων του Θανάτου» (Hell's Angels), οι οποίοι είχαν αναλάβει να επιβλέψουν την τάξη και την ασφάλεια στη συναυλία, να προσπαθούν να απομακρύνουν θεατές που προσπαθούν να ανέβουν στη σκηνή. Παρότι αρχικά η συναυλία προοριζόταν να γίνει κάτι σαν ένα «Γούντστοκ της Δύσης», λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά το «αυθεντικό» Γούντστοκ, η «Δωρεάν Συναυλία του Άλταμοντ» υπήρξε η αντιστροφή των όσων πρέσβευε το θρυλικό φεστιβάλ της αγάπης, του έρωτα και της ειρήνης. Η συναυλία αμαυρώθηκε από τη βία των Hell's Angels, η οποία προκάλεσε τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού, καθώς και άπο άλλους τρεις θανάτους, δύο από αυτοκινητιστικό δυστύχημα και έναν από πνιγμό σε αρδευτικό κανάλι υπό την επιρροή LSD. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή