ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 8η Δεκεμβρίου

ap_801209037

flashback-stin-8i-dekemvrioy0

Μήνες μετά τη λήξη του πολέμου στον Ειρηνικό και την παράδοση της Ιαπωνίας, οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες που επιστρέφουν σπίτι τους από την Γιοκοχάμα, επιδεικνύουν τις ιαπωνικές σημαίες που φέρουν ως λάφυρα, κατά την άφιξη τους στο λιμάνι της Τακόμα, στην Ουάσιγκτον, το 1945. (AP Photo)

flashback-stin-8i-dekemvrioy2

Ο Τζόν Λένον, μία από τις εμβληματικότερες μουσικές και όχι μόνο φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα, δολοφονείται έξω από την οικία του από τον «οπαδό» του, Μάρκ Τσάπμαν, στο ιστορικό κτίριο διαμερισμάτων Ντακότα, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, το 1980. (AP Photo/Miguel Arjmil)

flashback-stin-8i-dekemvrioy4

Φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο ως ένδειξη πένθους για τα περίπου 2.500 θύματα της ιαπωνικής επίθεσης στη ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ, στη Χαβάη, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Φραγκλίνος Ρούζβελτ, υπογράφει την κήρυξη πολέμου κατά της Ιαπωνίας, στον Λευκό Οίκο, το 1941. (AP Photo)

flashback-stin-8i-dekemvrioy6

«Κλείνει» οριστικά το πολιτειακό ζήτημα στην Ελλάδα, με την Αβασίλευτη Δημοκρατία να επικρατεί με 69,18% έναντι 30,82% επί της Βασιλευομένης, στο δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου του 1974, και ξεκινά και επίσημα η περίοδος της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας. (Φώτο: kathimerini.gr)