Flashback στην 8η Δεκεμβρίου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 8η Δεκεμβρίου-1

Μήνες μετά τη λήξη του πολέμου στον Ειρηνικό και την παράδοση της Ιαπωνίας, οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες που επιστρέφουν σπίτι τους από την Γιοκοχάμα, επιδεικνύουν τις ιαπωνικές σημαίες που φέρουν ως λάφυρα, κατά την άφιξη τους στο λιμάνι της Τακόμα, στην Ουάσιγκτον, το 1945. (AP Photo)

Flashback στην 8η Δεκεμβρίου-2

Ο Τζόν Λένον, μία από τις εμβληματικότερες μουσικές και όχι μόνο φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα, δολοφονείται έξω από την οικία του από τον «οπαδό» του, Μάρκ Τσάπμαν, στο ιστορικό κτίριο διαμερισμάτων Ντακότα, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, το 1980. (AP Photo/Miguel Arjmil)

Flashback στην 8η Δεκεμβρίου-3

Φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο ως ένδειξη πένθους για τα περίπου 2.500 θύματα της ιαπωνικής επίθεσης στη ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ, στη Χαβάη, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Φραγκλίνος Ρούζβελτ, υπογράφει την κήρυξη πολέμου κατά της Ιαπωνίας, στον Λευκό Οίκο, το 1941. (AP Photo)

Flashback στην 8η Δεκεμβρίου-4

«Κλείνει» οριστικά το πολιτειακό ζήτημα στην Ελλάδα, με την Αβασίλευτη Δημοκρατία να επικρατεί με 69,18% έναντι 30,82% επί της Βασιλευομένης, στο δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου του 1974, και ξεκινά και επίσημα η περίοδος της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας. (Φώτο: kathimerini.gr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή