ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 12η Δεκεμβρίου

ap_511212028

flashback-sti-12i-dekemvrioy0

Η ιαπωνική αεροεπιδρομή στο Περλ Χάρμπορ και η ακόλουθη κήρυξη πολέμου των ΗΠΑ στην Ιαπωνία έχουν δημιουργήσει πολεμικό κλίμα στη χώρα, κάτι που μαρτυρά το φράγμα από σάκους με άμμο που έχει δημιουργηθεί στην πρόσοψη του κτιρίου της εταιρείας τηλεφωνικών και τηλεγραφικών επικοινωνιών Pacific, στο Σαν Φρανσίσκο, το 1941. (AP Photo) 

flashback-sti-12i-dekemvrioy2

Άνδρες των διασωστικών υπηρεσιών της Βρετανίας προσπαθούν να βοηθήσουν τους επιβάτες που τραυματίστηκαν στ τριπλή σύγκρουση αμαξοστοιχιών, που έλαβε χώρα σε ώρα αιχμής, στο νότιο Λονδίνο, το 1988. Από τη μοιραία σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους 35 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 500. (AP Photo/John Redman) 

flashback-sti-12i-dekemvrioy4

«Ο Κομάντο Κόντι, o κυρίαρχος του σύμπαντος», τον οποίο υποδύεται ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Ουάλας, φαίνεται ότι έστω στιγμιαία αψηφά τον νόμο της βαρύτητας, καθώς προσγειώνεται στα χέρια ενός φροντιστή, σε ένα «πρωτόγονο» ειδικό εφέ, κατά την παραγωγή της ταινίας «Radar Men from the Moon», στο Φαράγγι Ρεντ Ροκ στην έρημο Μοχάβι, νοτιοδυτικά του Χόλιγουντ, το 1951. (AP Photo)

flashback-sti-12i-dekemvrioy6

Ένας Ιταλοαμερικανός κουρέας και ο πελάτης του διαβάζουν στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «New York Post» για την κήρυξη πολέμου στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Ναζιστική Γερμανία και τη Φασιστική Ιταλία, τέσσερις ημέρες μετά την ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χαρμπορ και την ακόλουθη κήρυξη πολέμου των ΗΠΑ στην Αυτοκρατορική Ιαπωνία, το 1941. «Ο Χίτλερ και ο Ντούτσε κηρύσσουν πόλεμο», αναγράφει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με τον κουρέα να σχολιάζει σαρκαστικά πως θα ήθελε να είχε τον Ιταλό δικτάτορα στην καρέκλα του «έστω για μία φορά», λαμβάνοντας ένα καταφατικό νεύμα από τον πελάτη του. (AP Photo)