ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 21η Δεκεμβρίου

ap_9512210312

flashback-stin-21i-dekemvrioy0

Το ελληνικό κράτος τιμά με παρελάσεις στο κέντρο της Αθήνας τις Ηνωμένες Πολιτείες για την οικονομική ενίσχυση που δέχεται η χώρα στο πλαίσιο του σχεδίου Μάρσαλ, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το 1949. (AP Photo)

flashback-stin-21i-dekemvrioy2

Περίπου πενήντα άνδρες και γυναίκες, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, φωτογραφίζονται στο λιμάνι της Μασσαλίας, προτού ξεκινήσουν μια περιοδεία στα παιδιατρικά νοσοκομεία της περιοχής, για να δουν τα νοσηλευόμενα παιδιά, το 1995. (AP Photo/Anne-Christine Poujoulat)

flashback-stin-21i-dekemvrioy4

Το Boeing 747 που εκτελούσε την πτήση 103 της αεροπορικής εταιρείας Pan American από το Λονδίνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, εκρήγνυται από πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού, λίγο μετά την απογείωση του απο το αεροδρόμιο Χίθροου, το 1988. Η έκρηξη έλαβε χώρα πάνω από την πόλη Λόκερμπι της Σκωτίας, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου, καθώς και έντεκα πολίτες της σκωτσέζικης πόλης από την πτώση κομματιών του αεροπλάνου. H έκρηξη ήταν έργο Λίβυων τρομοκρατών και μάλιστα, το 2003, ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι αποδέχθηκε την ευθύνη της χώρας του για το περιστατικό, δίνοντας αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων. (AP Photo)

flashback-stin-21i-dekemvrioy6

Ο Σάχης του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί, και η 21χρονη νέα του σύζυγος/πριγκίπισσα Φάρα Ντίμπα ποζάρουν για τον φωτογραφικό φακό , την ημέρα του γάμου τους στο παλάτι του Σάχη στην Τεχεράνη, το 1959. Η 21χρονη είναι η τρίτη σύζυγος του Παχλαβί, ο οποίος χώρισε με τις δυο προηγούμενες, επειδή δεν κατάφεραν να κάνουν παιδιά. (ΑP Photo)