Flashback στην 3η Ιανουαρίου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 3η Ιανουαρίου-1

Άνδρες του σώματος των Σπαχήδων του γαλλικού στρατού, το οποίο αποτελούσαν κυρίως ντόπιοι άνδρες από τα εδάφη που ήλεγχε το γαλλικό κράτος στην Αλγερία, το Μαρόκο και την Τυνησία, πραγματοποιούν περιπολία στους αμμόλοφους της αιγυπτιακής ερήμου, το 1941. Τη στιγμή της έναρξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το σώμα αποτελούταν από τρεις ανεξάρτητες ταξιαρχίες ελαφρώς εξοπλισμένου ιππικού. Οι άνδρες που απεικονίζονται στη συγκεκριμένη φωτογραφία ανήκουν σε ένα σύνταγμα του σώματος που πολέμησε στο πλευρό των Ελεύθερων Γάλλων του στρατηγού Σαρλ ντε Γκολ και των Συμμάχων, απορρίπτοντας την εκεχειρία της Γαλλίας με τον Άξονα και την ακόλουθη δημιουργία του φιλογερμανικού κράτους του Βισύ. (AP Photo)

Flashback στην 3η Ιανουαρίου-2

Κουβανοί πολίτες δημιουργούν τεράστιες ουρές έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα, ελπίζοντας να προλάβουν να αποκτήσουν βίζα και να έχουν τη δυνατότητα εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντουάιτ Αϊζενχάουερ να τερματίσει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα, κλείνοντας την πρεσβεία, το 1961. Η απόφαση αυτή σήμανε το τέλος της αμερικανικής πολιτικής προσέγγισης του επαναστατικού καθεστώτος του Φιντέλ Κάστρο, επιδεικνύοντας ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να λάβουν εξαιρετικά σκληρά μέτρα απέναντί σε ένα καθεστώς «προγεφύρωμα» του κομμουνισμού, λίγο μακριά από τις ακτές τους. Χρειάστηκε περισσότερο από 50 χρόνια, για να αποκαταστήσουν πλήρως τις διπλωματικές τους σχέσεις οι δύο χώρες. (AP Photo)

Flashback στην 3η Ιανουαρίου-3

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζακ Νίκολσον γίνεται το κέντρο της προσοχής κατά την είσοδο του σε νεοϋορκέζικο εστιατόριο, όπου λαμβάνει χώρα το δείπνο μετά την απονομή των βραβείων της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, το 1977. (AP Photo)

Flashback στην 3η Ιανουαρίου-4

Ο δημιουργός του Σνούπι, του Τσάρλι Μπράουν και των υπόλοιπων «Πίνατς», Τσάρλς Σουλτς, κρατά στα χέρια του τη γαλλική έκδοση του βιβλίου του «40 χρόνια ζωής με τον Σνούπι», έχοντας παράλληλα στην αγκαλιά του τέσσερα κουκλάκια του διάσημου σκύλου του, στο Παρίσι, το 1990. Λίγο πριν «κλείσει» το 1999, ο Αμερικανός δημιουργός ανακοίνωσε ότι το τελευταίο του ημερήσιο στριπ θα δημοσιευθεί στις 3 Ιανουαρίου του 2000 και το τελευταίο του κυριακάτικο στις 3 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς. (AP Photo / Michel Lipchitz)

Flashback στην 3η Ιανουαρίου-5

Πυκνός καπνός αναδύεται από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, προερχόμενος από τους όλμους του ισραηλινού στρατού, ο οποίος βάλει κατά θέσεων, αποθηκών οπλισμού και κέντρων εκπαίδευσης της Χαμάς, καθώς οι επιθέσεις εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης εισήλθαν στην δεύτερη εβδομάδα τους, το 2009. (AP Photo/Bernat Armangue)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή