Flashback στη 17η Ιανουαρίου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στη 17η Ιανουαρίου-1

Ο 25χρονος Μοχάμεντ Αλί σβήνει τα 25 κεράκια της γιγαντιαίας τούρτας γενεθλίων του, στο Χιούστον  του Τέξας, το 1967. Η τούρτα, η οποία ζυγίζε περίπου 262 κιλά, παρουσιάστηκε στον θρυλικό πυγμάχο, λίγο πριν ξεκινήσει την ημερήσια προπόνηση του. Για την παρασκευή της χρειάστηκαν 1.500 αυγά, 68 κιλά αλεύρι, 68 κιλά ζάχαρι και 68 κιλά βούτυρο. (AP Photo/Ed Kolenovsky)

Flashback στη 17η Ιανουαρίου-2

Τρεις ημέρες πριν από την πρώτη επίσημη ορκωμοσία του 40ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόναλντ Ρήγκαν, ο ουρανός πάνω από το Lincoln Memorial φωτίζεται από πυροτεχνήματα, στην επίσημη τελετή έναρξης των εκδηλώσεων της προεδρικής ορκωμοσίας, στην Ουάσιγκτον, το 1981. (AP Photo)

Flashback στη 17η Ιανουαρίου-3

Περιτριγυρισμένος από πλήθος κόσμου, ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι διασκεδάζει σε κάποια δεξίωση στο πλαίσιο των διαφόρων εκδηλώσεων που γίνονται στην Ουάσιγκτον με αφορμή την ορκωμοσία του, τρεις μέρες αργότερα, το 1961. (AP Photo)

Flashback στη 17η Ιανουαρίου-4

Ένας παραμορφωτικός καθρέφτης σε κάποιο άγνωστο λούνα παρκ διαστρέφει την εικόνα του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Όρσον Γουέλς, ο οποίος δίνει συνέντευξη σε δημοσιογράφο του Associated Press, σε κάποια άγνωστη τοποθεσία των ΗΠΑ, το 1947. Η επιλογή του ιδιαίτερου αυτού χώρου πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας ταινίας του σκηνοθέτη «Η Κυρία από τη Σανγκάη», η οποία τον Ιανουάριο του 1947 βρισκόταν σε φάση γυρισμάτων. Η πιο διάσημη και χαρακτηριστική σεκάνς της ταινίας εξελίσσεται σε ένα ιδιαίτερο δωμάτιο ενός λουνά παρκ, γεμάτο με αμέτρητους καθρέφτες, το οποίο συμπυκνώνει την αίσθηση παράνοιας που σουρεαλισμού που χαρακτηρίζει το κλασικό αυτό φιλμ νουάρ. (AP Photo) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή