Flashback στη 18η Ιανουαρίου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στη 18η Ιανουαρίου-1

Το κλασικό δίδυμο της αμερικανικής κωμωδίας και της πρώιμης εποχής του Χόλιγουντ, Χοντρός και Λιγνός, γιορτάζουν τα γενέθλια τα 58α γενέθλια του «Χοντρού» Όλιβερ Χάρντι, στο προάστιο του Παρισιού, Μπουλόν-Μπιγιανκούρ, το 1951. Με τον «Λεπτό» Σταν Λόρελ να κρατά μια γλάστρα, την οποία μοιάζει να θέλει να φέρει στο κεφάλι του συναδέλφου του, και τον Χάρντι να παίρνει μια πολύ βάθια ανάσα, ώστε να σβήσει με τη μία τα δεκάδες κεράκια, η φωτογραφία θα μπορούσε να αποτελεί ένα χιουμοριστικό γκαγκ σε κάποια από τις κλασικές ταινίες τους. (ΑP Photo)

Flashback στη 18η Ιανουαρίου-2

Ένας φράχτης συρματοπλέγματος κρατά περιορισμένους τους συλληφθέντες αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού, οι οποίοι συνελήφθησαν από στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων, στα Ιωάννινα, το 1948. (ΑP Photo)

Flashback στη 18η Ιανουαρίου-3

O ουρανός γίνεται κόκκινος από μία καταιγίδα πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών πάνω από το Μνημέιο του Αβράαμ Λίνκολν (Lincoln Memorial) και το Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της δεύτερης τελετής ορκωμοσίας του 42ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, το 1997. (AP Photo/Mark Wilson)

Flashback στη 18η Ιανουαρίου-4

Τα μίση και τα πάθη που γέννησε ο Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος δεν στάθηκαν ικανά να διαρρήξουν τη σχέση δύο αδερφών που πολέμησαν σε διαφορετικά στρατόπεδα κατά τη διάρκεια της αδελφοκτόνας σύγκρουσης. Λίγους μόλις μήνες πριν το τέλος του πολέμου και την επικράτηση των εθνικιστών του στρατηγού Φράνκο, τα δύο αδέρφια ανταμώνουν συγκινημένα, παρότι ο ένας βρίσκεται στη θέση του αιχμαλώτου, όντας στα χέρια αντρών των στασιαστικών στρατευμάτων, στην Ταραγγόνα της Καταλωνίας, το 1939. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή