Flashback στην 30η Ιανουαρίου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 30η Ιανουαρίου-1

Σε μία κίνηση σκανδιναβικής αλληλεγγύης, Δανοί εθελοντές συμμετέχουν στον λεγόμενο «Χειμερινό Πόλεμο» στο πλευρό των Φινλανδών «αδερφών» τους, οι οποίοι προσπαθούν να αναχαιτίσουν τη σοβιετική εισβολή στα φινλανδικά εδάφη, το 1940. Οι Δανοί στρατιώτες φορούν τις χαρακτηριστικές άσπρες στολές που φορούν και οι Φινλανδοί συμπολεμιστές τους, για να καμουφλάρονται στα χιονισμένα φινλανδικά δάση, ενώ φέρουν και τα αναγκαία για την ευκινησία τους στο χιόνι πέδιλα του σκι, σήμα κατατεθέν της πρώιμης αυτής πολεμικής αναμέτρησης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. (AP Photo)

Flashback στην 30η Ιανουαρίου-2

Η Γερμανία και παράλληλα η Ευρώπη εισέρχεται στην πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας της, καθώς ο 85χρονος Γερμανός πρόεδρος Πάουλ φον Χίντενμπουργκ, μετά από έντονες πολιτικές πιέσεις, ορίζει τον επικεφαλής του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (NSDAP), Αδόλφο Χίτλερ, καγκελάριο της Γερμανίας, το 1933. Εδώ, οπαδοί του NSDAP, το οποίο κέρδισε τις εκλογές του προηγούμενου Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, χαιρετούν ναζιστικά τον νέο καγκελάριο, την ημέρα της έναρξης της παντοδυναμίας του. (AP Photo)

Flashback στην 30η Ιανουαρίου-3

Με τους δύο δικηγόρους του δεξιά και αριστερά του, ο «Γάλλος Έλβις» Τζόνι Χάλιντεϊ προσέρχεται σε δικαστήριο του Παρισιού, καθώς κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε τρεις νεαρούς άνδρες σε μπαρ της Λυόν τον περασμένο Δεκέμβριο, το 1964. (AP Photo/Micol)

Flashback στην 30η Ιανουαρίου-4

Το άψυχο σώμα του θρυλικού ειρηνιστή Ινδού ηγέτη Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος ηγήθηκε του κινήματος για την ανεξαρτησία της Ινδίας από τη Βρετανική Αυτοκρατορία, προκρίνοντας τη μέθοδο της μη βίαιης παθητικής αντίστασης κατά του όποιου καταπιεστή, κείτεται σκεπασμένο με ροδοπέταλα, στο σπίτι που πέρασε τις τελευταίες 144 μέρες της ζωής του, στο Νέο Δέλχι, την ημέρα της δολοφονίας του, το 1948. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή