ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 31η Ιανουαρίου

ap_480131042

flashback-stin-31i-ianoyarioy0

Η κρίση των Ιμίων, η οποία έφερε την Ελλάδα και την Τουρκία μία ανάσα από μία πολεμική σύρραξη στη «δύση» του 20ου αιώνα, κορυφώνεται και εκτονώνεται με παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες αναγκάζουν τους στόλους των δύο χωρών να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τις βραχονησίδες των Ιμίων, το 1996. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών της κρίσης, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που είχε απονηωθεί με σκοπό να διαπιστώσει αν υπάρχουν τουρκικές δυνάμεις σε μία από τις βραχονησίδες, κατέπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι τρεις αξιωματικοί που επέβαιναν σε αυτό. Σύμφωνα με την επίσημη θέση του ΠΝ, το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου, ωστόσο στην Ελλάδα είναι διαδεδομένη η άποψη, ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό είτε από τους Τούρκους καταδρομείς που βρίσκονταν στη βραχονησίδα. (AP Photo)

flashback-stin-31i-ianoyarioy2

Τέσσερις έφηβοι από το Μπέρμπανκ της Καλιφόρνιας κρατούνται στο κρατητήριο μίας γειτονικής πόλης, όντας ύποπτοι για την απόπειρα εκτροχιασμού ενός τρένου, το 1951, την περίοδο που οι αγωνίες των μεγαλύτερων για τη νεανική εγκληματικότητα (juvenile delinquency) κυριαρχούσαν στη μεταπολεμική αμερικανική κοινωνία. (AP Photo)

flashback-stin-31i-ianoyarioy4

Σκεπασμένο με ροδοπέταλα και περιτριγυρισμένο από πλήθος κόσμου που τον λατρεύει σαν Άγιο, το άψυχο σώμα του Ινδού ειρηνιστή ηγέτη Μαχάτμα Γκάντι βαίνει προς το σημείο που θα αποτεφρωθεί, μία μέρα μετά τη δολοφονία του, στο Νέο Δέλχι, το 1948. (AP Photo/Max Desfor)

flashback-stin-31i-ianoyarioy6

Ο διάδοχος του ιορδανικού θρόνου Αμπντουλά προσπαθεί να οδηγήσει ένα παιδικό στρατιωτικό όχημα που του έκανε δώρο μία μονάδα του ιορδανικού στρατού για τα πρώτα του γενέθλια, στο Αμμάν, το 1963. (AP Photo)