ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 6η Φεβρουαρίου

ap_6802060464

flashback-stin-6i-fevroyarioy0

Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι πολλών ημερών, 83 Αμερικανοί πολίτες έχουν μόλις φθάσει στο Παρίσι, όπου θα κάνουν μία μικρή στάση προτού αναχωρήσουν για την Ισπανία, για να πολεμήσουν στο πλευρό της κυβέρνησης εναντίον του στασιαστή στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο, το 1937. Οι δεκάδες αυτοί Αμερικανοί ήταν μόλις ένα μικρό μέρος των περίπου 60.000 εθελοντών διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι εγκατέλειψαν την καθημερινότητα τους στην πατρίδα τους, για να ενταχθούν στις Διεθνείς Ταξιαρχίες στην Ισπανία και να πολεμήσουν τον φασισμό, στην εμφύλια σύρραξη που, κατά πολλούς, υπήρξε το προοίμιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Αμερικανοί εθελοντές πολέμησαν κυρίως στις τάξεις της «Ταξιαρχίας Λίνκολν», ενός ένοπλου τμήματος των Διεθνών Ταξιαρχιών, στο οποίο συμμετείχαν κατά βάση μόνο πολίτες των ΗΠΑ. (AP Photo)

flashback-stin-6i-fevroyarioy2

Ο θρύλος της ρέγκε μουσικής και πολιτικός ακτιβιστής Μπομπ Μάρλεϊ σε συναυλία μαζί με τους The Wailers, μπροστά από ένα κοινό 40.000 ανθρώπων, στο Παρίσι, τον Ιούλιο του 1981. Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα, μετά από χρόνια μάχη με την επάρατη νόσο, στις 6 Φεβρουαρίου του 1981, ο Τζαμαϊκανός μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή, περνώντας πλέον στη σφαίρα του θρύλου.(AP Photo)

flashback-stin-6i-fevroyarioy4

O Γάλλος ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ, Αλέν Καλμέ, έχει μόλις μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στον τελικό προορισμό της, στον ειδικό βωμό του Ολυμπιακού Σταδίου της Γκρενόμπλ της Γαλλίας, στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1968. (AP Photo)

flashback-stin-6i-fevroyarioy6

Σε μια μαγική βενετσιάνικη εικόνα, μια αυτοσχέδια ξύλινη γέφυρα βοηθά τους πεζούς να διασχίσουν την πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, λόγω της πλημμύρας που προκλήθηκε από ένα μεγάλο κύμα, το 1974. (AP Photo)