Flashback στην 9η Φεβρουαρίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 9η Φεβρουαρίου-1

Φορώντας τη στολή του «Buttons», του κλόουν που υποδύθηκε στην ταινία «Το Όγδοο Θαύμα» (The Greatest Show On Earth), o σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Στιούαρτ διασκεδάζει τα παιδιά μίας πτέρυγας του νοσοκομείου Bellevue της Νέας Υόρκης, το 1952. Όπως μαρτυρούν τα βλέμματα των παιδιών, η παρουσία του τους έχει προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα. (AP Photo/JR)

Flashback στην 9η Φεβρουαρίου-2

Περίπου 7.500 αιχμάλωτοι πολέμου των Βρετανών, κυρίως στρατιώτες του «Αφρικανικού Σώματος» (Afrika Korps) της Βέρμαχτ, εγκαταλείπουν τη Μπάρντια της Λιβύης, μετά την κατάληψη της από τα συμμαχικά στρατεύματα πριν από περίπου ένα μήνα, το 1942. Oι φλεγόμενες προμήθειες τους έχουν δημιουργήσει ένα πελώριο σύννεφο καπνού στο βάθος. (AP Photo)

Flashback στην 9η Φεβρουαρίου-3

Περίπου 73 εκατομμύρια Αμερικανοί τηλεθεατές παρακολουθούν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους τα «Σκαθάρια» να παίζουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, όπως το «All My Loving», το «She Loves You» και το «I Wanna Hold Your Hand», το οποίο μόλις λίγες ημέρες πριν είχε κατακτήσει την κορυφή των αμερικανικών charts, στο τηλεοπτικό ντεμπούτο τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη δημοφιλής εκπομή του CBS, «The Ed Sullivan Show», το 1964. (AP Photo)

Flashback στην 9η Φεβρουαρίου-4

Ιάπωνες στρατιώτες με βαρύ ρουχισμό στέκονται με τα όπλα τους σε στάση «παρουσιάστε», με το βλέμμα στραμένο στο Τόκυο, αποδίδοντας χαιρετισμό στον αυτοκράτορα Χιροχίτο, στο απομακρυσμένο τους φυλάκιο στα σιβηρικά σύνορα, το 1939. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή