ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 9η Φεβρουαρίου

ap_420209081

flashback-stin-9i-fevroyarioy0

Φορώντας τη στολή του «Buttons», του κλόουν που υποδύθηκε στην ταινία «Το Όγδοο Θαύμα» (The Greatest Show On Earth), o σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Στιούαρτ διασκεδάζει τα παιδιά μίας πτέρυγας του νοσοκομείου Bellevue της Νέας Υόρκης, το 1952. Όπως μαρτυρούν τα βλέμματα των παιδιών, η παρουσία του τους έχει προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα. (AP Photo/JR)

flashback-stin-9i-fevroyarioy2

Περίπου 7.500 αιχμάλωτοι πολέμου των Βρετανών, κυρίως στρατιώτες του «Αφρικανικού Σώματος» (Afrika Korps) της Βέρμαχτ, εγκαταλείπουν τη Μπάρντια της Λιβύης, μετά την κατάληψη της από τα συμμαχικά στρατεύματα πριν από περίπου ένα μήνα, το 1942. Oι φλεγόμενες προμήθειες τους έχουν δημιουργήσει ένα πελώριο σύννεφο καπνού στο βάθος. (AP Photo)

flashback-stin-9i-fevroyarioy4

Περίπου 73 εκατομμύρια Αμερικανοί τηλεθεατές παρακολουθούν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους τα «Σκαθάρια» να παίζουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, όπως το «All My Loving», το «She Loves You» και το «I Wanna Hold Your Hand», το οποίο μόλις λίγες ημέρες πριν είχε κατακτήσει την κορυφή των αμερικανικών charts, στο τηλεοπτικό ντεμπούτο τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη δημοφιλής εκπομή του CBS, «The Ed Sullivan Show», το 1964. (AP Photo)

flashback-stin-9i-fevroyarioy6

Ιάπωνες στρατιώτες με βαρύ ρουχισμό στέκονται με τα όπλα τους σε στάση «παρουσιάστε», με το βλέμμα στραμένο στο Τόκυο, αποδίδοντας χαιρετισμό στον αυτοκράτορα Χιροχίτο, στο απομακρυσμένο τους φυλάκιο στα σιβηρικά σύνορα, το 1939. (AP Photo)