Flashback στην 27η Φεβρουαρίου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 27η Φεβρουαρίου-1

O θρυλικός Γερμανός πυγμάχος Μαξ Σμέλινγκ, ο πρώτος Ευρωπαίος που κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών στην επαγγελματική πυγμαχία, είναι ένας από τους αλεξιπτωτιστές της Λουφτβάφε που πραγματοποιούν άσκηση κάπου στη Γερμανία, το 1941. Τρεις μήνες περίπου αργότερα, στις 20 Μαΐου του 1941, συμμετείχε στη Μάχη της Κρήτης, όπου και τραυματίστηκε στην πτώση που πραγματοποίησε στο Μάλεμε και ακολούθως διακομίστηκε στην Αθήνα. (AP Photo)

Flashback στην 27η Φεβρουαρίου-2

H πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, ανακηρύσσεται επίτιμη διδάκτορας Νομικής από το Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν της Ουάσινγκτον, το 1981. (AP Photo)

Flashback στην 27η Φεβρουαρίου-3

Δύο κομμουνιστές αντάρτες των Βιετκόνγκ έχουν μόλις πιαστεί αιχμάλωτοι από πεζοναύτες του στρατού του Νότιου Βιετνάμ, μετά από μία σκληρή μάχη, to 1964. (ΑP Photo/Horst Faas)

Flashback στην 27η Φεβρουαρίου-4

Ένα από τα πιο ιστορικά γεγονότα της ιστορίας του Ναζισμού λαμβάνει χώρα στο Βερόλινο, όταν το Ράιχσταγκ τυλίγεται στις φλόγες, ανοίγοντας αμέσως τον δρόμο στην εδραίωση και την πλήρη κυριαρχία του ναζιστικού καθεστώτος στη Γερμανία, το 1933. Για την πυρκαγιά στο γερμανικό κοινοβούλιο καταδικάστηκε ο Ολλανδός κομμουνιστής Μαρίνους Βαν Ντερ Λούμπε, με το ναζιστικό καθεστώς να εκμεταλλεύεται άμεσα το περιστατικό, καθώς μόλις την ίδια νύχτα, συνελήφθησαν 1.500 κομμουνιστές και το ισχυρό Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα τέθηκε εκτός νόμου. (ΑP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή