ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 5η Μαρτίου

ap_410305165

flashback-stin-5i-martioy0

Αστυνομικοί έχουν καλύψει τα μάτια τους με μαύρα πανιά, σαν να παίζουν τυφλόμυγα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ένα προγραμματισμένο μπλακ-άουτ που θα λάβει χώρα στην πόλη του Σιάτλ, το 1941. Λίγους μόλις μήνες μετά την επίθεση στο Περλ Χαρμπορ και την είσοδο των ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πανικός και ο φόβος στη Δυτική Ακτή για περαιτέρω ιαπωνικές αεροεπιδρομές, οδήγησε τις αμερικανικές αρχές στην οργάνωση προγραμματισμένων αμυντικών μπλακ-άουτ, τα οποία θεωρούταν ότι θα δυσκόλευαν τα εχθρικά αεροπλάνα να βρουν στόχο. (AP Photo/Paul Wagner) 

flashback-stin-5i-martioy2

Ο Αμερικανός πυγμάχος Κάσιους Κλέι, ευρύτερα γνωστός ως Μοχάμεντ Άλι, παρατηρεί σκεπτικός ένα αγαλματίδιο που τον απεικονίζει να πανηγυρίζει κάποια νίκη του, δημιούργημα ενός Ολλανδού γλύπτη, το 1964. (AP Photo/Dave Pickoff)

flashback-stin-5i-martioy4

Μέλη της Κου Κλουξ Κλαν τριγυρνούν στους δρόμους της πόλης Γκάντσεν της Αλαμπάμα, φορώντας τις χαρακτηριστικές τρομακτικές αμφιέσεις της ρατσιστικής οργάνωσης, στο πλαίσιο μίας οργανωμένης αυτοκινητο-πορείας, το 1949. (AP Photo)

flashback-stin-5i-martioy6

Έλληνες στρατιώτες διασκεδάζουν σε μία ανάπαυλα από την ένταση των μαχών με τον ιταλικό στρατό, κρατώντας τον πολεμικό εξοπλισμό που κατάφεραν να πάρουν από τους αντιπάλους τους, κοντά στο Τεπελένι, στην Αλβανία, ένα μήνα περίπου πριν από τη γερμανική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, το 1941. (AP Photo)