ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 6η Μαρτίου

ap_830306056

flashback-stin-6i-martioy0

O Αμερικανός ηθοποιός Έλιοτ Γκάουλντ μαζί με τον μεγιστάνα και νυν Αμερικανό προέδρο Ντόναλντ Τραμπ και την Αμερικανίδα ηθοποιό Μάρλα Μέιπλς σε έναν αγώνα των New York Knicks με τους Phoenix Suns, στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν, στη Νέα Υόρκη, το 1991. (AP Photo/Steve Freeman)

flashback-stin-6i-martioy1

Ο Χέλμουτ Κολ εκλέγεται καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας και πανηγυρίζει μαζί με τους οπαδούς του στα κεντρικά γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, στη Βόννη, το 1983. O Κολ υπήρξε ο μέχρι σήμερα μακροβιότερος καγκελάριος της Γερμανίας κατά τη μεταπολεμική περίοδο, κυβερνώντας τη χώρα από τα τέλη του 1982 μέχρι και το 1998. Εντούτοις, το ρεκόρ μακροβιότητας στον θώκο του καγκελάριου διεκδικεί πλέον με σημαντικές αξιώσεις η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία θα ξεπεράσει τον Κολ, αν διατηρήσει τη θέση της μέχρι τον Νοέμβριο του 2021. (AP Photo)

flashback-stin-6i-martioy2

Ένας εμφανώς φοβισμένος Γερμανός πολίτης σηκώνει λευκή σημαία και παραδίνεται μαζί με τη σύζυγο και τον γιο του στους προελαύνοντες στρατιώτες του αμερικανικού στρατού, στην πόλη Τριρ της Γερμανίας, το 1945. (AP Photo)

flashback-stin-6i-martioy3

Την περίοδο του Μακαρθισμού και των γενικότερων συλλογικών φοβιών στις ΗΠΑ αναφορικά με τον «κόκκινο τρόμο», η σημαία της Σοβιετικής Ένωσης κυματίζει μεσίστια στο κτίριο που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της σοβιετικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, μετά το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Ιωσήφ Στάλιν, το 1953. (AP Photo/Dan Grossi)