Flashback στην 8η Μαρτίου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 8η Μαρτίου-1

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία στις κινηματογραφικές αίθουσες του «Family Plot», της τελευταίας ταινίας της μακρόχρονης καριέρας του, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ λαμβάνει το «Life Achievement Award» από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI), ένα βραβείο που τιμά όλοκληρη την προσφορά του σπουδαίου κινηματογραφιστή, στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, το 1979. Δεξιά από τον «Άρχοντα του Σασπένς» χειροκροτά ο Αμερικανός ηθοποιός Κάρι Γκράντ, πρωταγωνιστής σε πολλές κλασικές ταινίες του σκηνοθέτη, όπως η «Υπόθεση Νοτόριους», οι «Υποψίες» και το «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων». (AP Photo/Huynh Thanh My)

Flashback στην 8η Μαρτίου-2

Τεθωρακισμένα οχήματα του αμερικανικού στρατού, στα οποία επιβαίνουν άνδρες του επίλεκτου σώματος των πεζοναυτών, κινούνται στην παραλία της Ντα Νανγκ, λίγο μετά την αποβίβαση τους στις βιετναμέζικες ακτές, το 1965. Οι Αμερικανοί πεζοναύτες κατέφθασαν στη Ντα Νανγκ από αέρος και θαλάσσης, για να συμβάλλουν στην άμυνα της τοπικής αεροπορικής βάσης, η οποία δέχεται τη σφοδρή επίθεση των κομμουνιστικών δυνάμεων του Βορείου Βιετνάμ. (AP Photo)

Flashback στην 8η Μαρτίου-3

Τα μέλη του θρυλικού ψυχεδελικού ροκ συγκροτήματος Jefferson Airplane φωτογραφίζονται στο κοινοβιακό σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο. Δεύτερη από αριστερά, η θρυλική τραγουδίστρια του συγκροτήματος Γκρέις Σλικ, μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της αμερικανικής αντικουλτούρας της δεκαετίας του '60. (AP Photo)

Flashback στην 8η Μαρτίου-4

Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Πολ Άνκα έχει μόλις φθάσει στη Γερμανία και μεταβαίνει στον Ραδιοφωνικό Σταθμό των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στη Φρανκφούρτη, το 1962. O Αμερικανός σταρ μετέβη στη Γερμανία, για να ηχογραφήσει γερμανικές εκδοχές μερικών από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.  (AP Photo/Lohmann)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή