ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 19η Μαρτίου

ap_940319058

flashback-sti-19i-martioy0

Σε μία εικόνα χαρακτηριστική της μεγαλομανίας του φασισμού, o Ιταλός δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι εισέρχεται στην πόλη Ζάβια της Λιβύης, αποικίας τότε της Ιταλίας, μαζί με τον κυβερνήτη της βορειοαφρικανικής χώρας, Ιτάλο Μπάλμπο, το 1937. Η πελώρια αψίδα που δημιουργήθηκε για την πανηγυρική υποδοχή του αποτελούταν από δύο φασιστικά σύμβολα, ένα τεράστιο «Μ» και τη λέξη «Ντούτσε». (AP Photo)

flashback-sti-19i-martioy2

Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου που έχουν συλληφθεί από άνδρες της Τρίτης Αμερικανικής Στρατιάς, μετά από σφοδρές μάχες στους δρόμους της πόλης Κόμπλεντς της νοτιοδυτικής Γερμανίας, μεταφέρουν έναν τραυματία συνάδελφο τους, το 1945. (AP Photo)

flashback-sti-19i-martioy4

Ο «πρώτος γάτος» των ΗΠΑ, το μοναδικό κατοικίδιο της οικογένειας Κλίντον κατά τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του Μπιλ Κλίντον, Σοκς, έχει σκαρφαλώσει στο πόντιουμ της αίθουσας ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, παρατηρώντας με απορία το τι συμβαίνει γύρω του, το 1994.  (AP Photo/Marcy Nighswander)

flashback-sti-19i-martioy6

Βρετανοί στρατιώτες του Τρίτου Τάγματος Ελαφρύ Πεζικού του βρετανικού στρατού πέφτουν πάνω σε ένα σμήνος πιγκουίνων Gentoo, κατά τη διάρκεια κάποιας περιπολίας στην παραλία Μπέρθα των νήσων Φόκλαντ, το 1988. (AP Photo/Martin Cleaver)