Flashback στη 19η Μαρτίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στη 19η Μαρτίου-1

Σε μία εικόνα χαρακτηριστική της μεγαλομανίας του φασισμού, o Ιταλός δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι εισέρχεται στην πόλη Ζάβια της Λιβύης, αποικίας τότε της Ιταλίας, μαζί με τον κυβερνήτη της βορειοαφρικανικής χώρας, Ιτάλο Μπάλμπο, το 1937. Η πελώρια αψίδα που δημιουργήθηκε για την πανηγυρική υποδοχή του αποτελούταν από δύο φασιστικά σύμβολα, ένα τεράστιο «Μ» και τη λέξη «Ντούτσε». (AP Photo)

Flashback στη 19η Μαρτίου-2

Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου που έχουν συλληφθεί από άνδρες της Τρίτης Αμερικανικής Στρατιάς, μετά από σφοδρές μάχες στους δρόμους της πόλης Κόμπλεντς της νοτιοδυτικής Γερμανίας, μεταφέρουν έναν τραυματία συνάδελφο τους, το 1945. (AP Photo)

Flashback στη 19η Μαρτίου-3

Ο «πρώτος γάτος» των ΗΠΑ, το μοναδικό κατοικίδιο της οικογένειας Κλίντον κατά τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του Μπιλ Κλίντον, Σοκς, έχει σκαρφαλώσει στο πόντιουμ της αίθουσας ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, παρατηρώντας με απορία το τι συμβαίνει γύρω του, το 1994.  (AP Photo/Marcy Nighswander)

Flashback στη 19η Μαρτίου-4

Βρετανοί στρατιώτες του Τρίτου Τάγματος Ελαφρύ Πεζικού του βρετανικού στρατού πέφτουν πάνω σε ένα σμήνος πιγκουίνων Gentoo, κατά τη διάρκεια κάποιας περιπολίας στην παραλία Μπέρθα των νήσων Φόκλαντ, το 1988. (AP Photo/Martin Cleaver)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή