ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 21η Μαρτίου

ap_6203211153

flashback-stin-21i-martioy0

Ο Αμερικανός ειρηνιστής ηγέτης και επικεφαλής του αφροαμερικανικού κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ηγείται μίας από τις τρεις ιστορικές πορείες υπέρ του δικαιώματος των Αφροαμερικανών στην ψήφο, από την πόλη Σέλμα της Αλαμπάμα στην πρωτεύουσα της πολιτείας, Μοντγκόμερι, το 1965. Οι διαδηλωτές διένυσαν μία απόσταση 87 χιλιομέτρων κατά μήκος του μεγάλου αυτοκινητόδρομου που ενώνει τα δύο αστικά κέντρα της πολιτείας. (AP Photo)

flashback-stin-21i-martioy2

Τα άγρια ψηλά χόρτα δυσκολεύουν το έργο των Νοτιοβιετναμέζων στρατιωτών, οι οποίοι ψάχνουν κρυμμένους κομμουνιστές αντάρτες των Βιετκόνγκ, κάπου στο Βιετνάμ, το 1962. Tα ψηλά αυτά χόρτα αποτελούν ιδανική κρυψώνα για τους αντάρτες και παράλληλα πολύ επικίνδυνη παγίδα για τους Αμερικανούς στρατιώτες που καταφθάνουν στο έδαφος με ελικόπτερα από αέρος, μη γνωρίζοντας τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από τα πόδια τους. (AP Photo/FOW)

flashback-stin-21i-martioy4

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον χαιρετάει, καθώς εισέρχεται στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, στην αεροπορική βάση Andrews, κοντά στην Ουάσιγκτον, για ένα διήμερο ταξίδι στην Καλιφόρνια, όπου θα επισκεφθεί και τον πρώην πρόεδρο Χάρι Τρούμαν, το 1969. (AP Photo)

flashback-stin-21i-martioy6

Σε μία στιγμή έντονης συγκίνησης, η χήρα του Τζόν Λένον, Γιόκο Όνο, ξεσπά σε κλάματα κατά τη διάρκεια μιας τελετής ονοματοδοσίας μίας έκτασης του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, προς τιμήν του εκλιπόντα συζύγου της, ο οποίος έζησε στην αμερικανική μητρόπολη για περίπου δέκα χρόνια τέσσερα περίπου χρόνια μετά τον θάνατο του, το 1984. Το μικρό αυτό κομμάτι γης έλαβε το όνομα «Strawberry Fields» από το πολύ γνωστό τραγούδι των Beatles, «Strawberry Fields Forever». Κάθε χρόνο, την 9η Οκτωβρίου, ημερομηνία γέννησης του δημοφιλέστερου «Σκαθαριού», καθώς και την 8η Δεκεμβρίου, ημερομηνία της δολοφονίας του, πλήθος οπαδών του συρρέουν στην τοποθεσία αυτή του πάρκου, για να τιμήσουν τον σπουδαίο μουσικό. (AP Photo/Rene Perez)