Flashback στην 4η Απριλίου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 4η Απριλίου-1

Ο ειρηνιστής ηγέτης του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στέκεται σκεπτικός λίγο πριν από την τελευταία δημόσια εμφάνιση της ζωής του, στο Μέμφις του Τενεσί, όπου έδωσε ομιλία ενώπιον εργατών του δικτύου αποχέτευσης της πόλης, μαύρων στην πλειονότητα τους, που βρίσκονταν επί μέρες σε απεργία, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις και κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων στον χώρο εργασίας, το 1968. Μέσα στο κλίμα έντασης και βίας που είχε δημιουργήσει η απεργία και η κρατική καταστολή στην πόλη, αργότερα την ίδια μέρα ο Κινγκ θα έπεφτε νεκρός από τα πυρά του Τζέιμς Ερλ Ρέι, έξω από το δωμάτιο του, στο μοτέλ που διέμενε κατά την παραμονή του στην πόλη. (AP Photo/Charles Kelly)

Flashback στην 4η Απριλίου-2

Ιρακινοί αστυνομικοί περνούν μπροστά από μία μεγάλη εικόνα του προέδρου της χώρας, Σαντάμ Χουσεΐν, στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, «Σαντάμ Χουσεΐν», την ημέρα που οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν μετά από σφοδρές μάχες στην κατάληψη του, το 2003. Tα επόμενα επτά χρόνια στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη χώρα, το αεροδρόμιο της Βαγδάτης υπήρξε το κέντρο της οργάνωσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ. (AP Photo/Ali Heider)

Flashback στην 4η Απριλίου-3

Ο σουρεαλιστής ζωγράφος Σαλβαντόρ Νταλί και ο αστέρας της ροκ, Άλις Κούπερ, επικεφαλής του ομώνυμου συγκροτήματος (ευρύτερα γνωστού για τη μεγάλη επιτυχία «School's Out»), συνομιλούν για τις ολογραφίες του Ισπανού καλλιτέχνη, μία τεχνική με την οποία καταπιάστηκε στη δεκαετία του '70, στη συνέντευξη Τύπου μίας σχετικής έκθεσης του Νταλί, στη Νέα Υόρκη, το 1973. Στις ολογραφίες του Ισπανού καλλιτέχνη υπήρχε και ένα πορτρέτο του Αμερικανού ροκ σταρ, τον οποίο ο Νταλί χαρακτήρισε τον «καλύτερο ερμηνευτή της σύγχυσης σε μία εποχή όπου κανένας δεν καταλαβαίνει τίποτα». (AP Photo/John Rooney)

Flashback στην 4η Απριλίου-4

Μπροστά από ένα τεράστιο πλήθος 80.000 θεατών, η Α.Ε.Κ. νικά στο Παναθηναϊκό Στάδιο τη Σλάβια Πράγας με 89-82 και στέφεται Κυπελλούχος Ευρώπης, φέρνοντας στην Ελλάδα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε διασυλλογικό επίπεδο στο μπάσκετ, το 1968. Πέραν της σημασίας του για την ομάδα της Α.Ε.Κ. και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, ο συγκεκριμένος τελικός έμεινε στην ιστορία και για την εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου, διατηρώντας μέχρι και σήμερα το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων σε αγώνα, στην ιστορία του αθλήματος. (Πηγή φωτό: kathimerini.gr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή