ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 12η Απριλίου

ap_610412062

flashback-sti-12i-aprilioy0
Νορβηγοί πολίτες παρακολουθούν την είσοδο των στρατιωτών της Βέρμαχτ στο Όσλο, οι οποίοι εισέρχονται στη νορβηγική πρωτεύουσα υπό τους ήχους μίας στρατιωτικής μπάντας, το 1940. Μετά την Πολωνία και τη Δανία, η σκανδιναβική χώρα υπήρξε το τρίτο ευρωπαϊκό κράτος από την έναρξη του πολέμου στη Γηραιά Ήπειρο, που εντάχθηκε δια της βίας στη «Νέα Ευρώπη» που προσπαθούσε να εγκαθιδρύσει το Τρίτο Ράιχ. (AP Photo)

flashback-sti-12i-aprilioy1
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, εκφωνεί λόγο στην τελετή για την 50η επέτειο του θανάτου του 32ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Φραγκλίνου Ρούζβελτ, στον «Μικρό Λευκό Οίκο», το προσωπικό καταφύγιο του ιστορικού προέδρου, στο Γουόρμ Σπρινγκς της Τζόρτζια, το 1995. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

flashback-sti-12i-aprilioy2
O πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ, χαιρετάει τη Νέα Υόρκη με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό της νίκης («V sign»), σηκώνοντας τον δείκτη και τον μέσο του δεξιού του χεριού, καθώς εισέρχεται στον ποταμό Χάντσον, πάνω στη θρυλική θαλαμηγό «Χριστίνα» του Έλληνα κροίσου και φίλου του, Αριστοτέλη Ωνάση, το 1961. Ο συγκεκριμένος χαιρετισμός υπήρξε χαρακτηριστικός για τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς τον έκανε δημόσια σε διάφορες συγκυρίες την περίοδο 1940-45. (AP Photo)

flashback-sti-12i-aprilioy3
Δύο θρυλικές μορφές της γαλλικής ποπ και ροκ μουσικής ενώνονται με τα γαμήλια δεσμά, στο χωρίο Λόκονβιλ, κοντά στο Παρίσι, το 1965. Ο 22χρονος «Γάλλος Έλβις» Τζόνι Χαλιντέι παντρεύεται τη 19χρονη Σιλβί Βαρτάν, την πρώτη από τις τέσσερις συζύγους του, με την οποία έμελε να ζήσει για 15 χρόνια και να αποκτήσει έναν γιο, το 1966. (AP Photo/Marqueton)