ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 8η Μαΐου

ap_4505080202

Flashback στην 8η Μαΐου-1
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ουίνστον Τσόρτσιλ, σε κοινή του εμφάνιση με μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, σε μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκινγχαμ στο Λονδίνο, την «Ημέρα της Νίκης», το 1945, ημέρα παράδοσης της Ναζιστικής Γερμανίας στους Συμμάχους. Από αριστερά διακρίνονται η πριγκίπισσα Ελισάβετ, η μητέρα της, Βασίλισσα Ελισάβετ, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα. (AP Photo) 

Flashback στην 8η Μαΐου-2
Ο Βραζιλιάνος αστέρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Πελέ κρατά μία μπάλα που έχει υπογράψει ο ίδιος, για να την παραδώσει στον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον στον Λευκό Οίκο, το 1973. Ο Αμερικανός πρόεδρος κρατά ένα απόκομμα από εφημερίδα του 1957, το οποίο δείχνει τους δύο άνδρες μαζί στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Στα αριστερά στέκεται η σύζυγος του ποδοσφαιριστή, Ρόζμαρι ντος Ρέις Τσόλμπι. (AP Photo/Henry Burroughs)  

Flashback στην 8η Μαΐου-3
Πολίτες όλων των ηλικιών πανηγυρίζουν μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου, στο Παρίσι, για την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας στους Συμμάχους, κραδαίνοντας σημαίες των συμμαχικών χωρών, το 1945. Την προηγούμενη μέρα, η γερμανική στρατιωτική ηγεσία υπέγραψε την παράδοση του Τρίτου Ράιχ στην πόλη Ρενς της βόρειας Γαλλίας. (AP Photo)

Flashback στην 8η Μαΐου-4
Ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford Motor Company και πατέρας της μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων, Χένρι Φορντ, προσπαθεί να οδηγήσει μία άμαξα, ένα όχημα μίας άλλης, μακρινής εποχής, στο τέλος της οποίας ο Αμερικανός βιομήχανος συνέβαλε και με το παραπάνω. Τοποθεσία άγνωστη, 1928. (AP Photo)