ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 24η Μαΐου

ap_680524033

Flashback στην 24η Μαΐου-1
O πρόεδρος της Γαλλίας, Σαρλ Ντε Γκολ, πραγματοποιεί τηλεοπτικό διάγγελμα πρός τον γαλλικό λαό, προσπαθώντας να πάρει ξανά με το μέρος του την κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια των κοινωνικών αναταραχών του Μάη του 1968. (AP Photo)

Flashback στην 24η Μαΐου-2
Το αυτοκίνητο των Μπόνι Πάρκερ και Κλάιντ Μπάροου, των δύο διαβόητων εγκληματιών που έσπειραν τον τρόμο στις νότιες και μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ τα έτη 1932-1934, έχει γίνει «κόσκινο» από τις σφαίρες των αστυνομικών που τους είχαν στήσει ενέδρα την προηγούμενη ημέρα, το 1934. Οι αστυνομικοί «θέρισαν» το αυτοκίνητο με 167 σφαίρες, δίνοντας τέλος στη ζωή και μαζί στην εγκληματική δράση των δύο θρυλικών παράνομων. (ΑP Photo)

Flashback στην 24η Μαΐου-3
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, αποφορτίζεται από την ένταση της καμπάνιας του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, τρέχοντας με τον σκύλο του, Φρεκλς, σε μία ακτή της Αστόρια, στο Όρεγκον, το 1968. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 5 Ιουνίου, ο Κένεντι θα έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες ενός Παλαιστίνιου μετανάστη, ονόματι Σιρχάν Σιρχάν, στο ξενοδοχείο Ambassador του Λος Άντζελες, λίγο μετά την πανηγυρική ομιλία του για τη νίκη του στις προκριματικές της Καλιφόρνιας. (AP Photo/Barry Sweet)

Flashback στην 24η Μαΐου-4
Η Γέφυρα του Μπρούκλιν, ένα από τα σήματα κατατεθέντα της Νέας Υόρκης, γιορτάζει την 100η επέτειο από την ανέγερση της, το 1983. (AP Photo/David Handschuh)