ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 16η Ιουλίου

ap_500716095

flashback-sti-16i-ioylioy0
Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπιλ Κλίντον, πανηγυρίζει μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο Αλ Γκορ, στη λήξη του Εθνικού Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο έδωσε στον Κλίντον το χρίσμα των Δημοκρατικών, στη Νέα Υόρκη, το 1992. (AP Photo/Marcy Nighswander)

flashback-sti-16i-ioylioy1
Λιγότερο από ένα μήνα πριν από τη ρίψη των δύο ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν την πρώτη τους πυρηνική δοκιμή (με την κωδική ονομασία «Τrinity») στην έρημο Αλαμαγκόρδο, στο Νέο Μεξικό, το 1945. (AP Photo)

flashback-sti-16i-ioylioy2
Ο ποδοσφαιριστής της Ουρουγουάης, Ghiggia, σκοράρει εναντίον της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, στο στάδιο Μαρακανά, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το 1950. Η Ουρουγάη αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας των «σελεσάο» με 2-1. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αγώνας έμεινε στην ιστορία για τους σχεδόν 200.000 θεατές που κατέκλυσαν το στάδιο Μαρακανά (αριθμός ρεκόρ για ποδοσφαιρικό αγώνα), οι οποίοι βίωσαν από κοντά την ίσως πιο «μαύρη» μέρα στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. (AP Photo)

flashback-sti-16i-ioylioy3
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον χαιρετάει από ένα μπαλκόνι του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μελών της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας στις ΗΠΑ, το 1970. Δεξιά από τον Αμερικανό πρόεδρο στέκεται ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, και αριστερά του η Πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας και η πρώτη κυρία Πατ Νίξον. (AP Photo)