ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 7η Αυγούστου

ap_7408070337

flashback-stin-7i-aygoystoy0
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, μιλούν από κοινού στους δημοσιογράφους, στον κήπο του Λευκού Οίκου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους στο Οβάλ Γραφείο αναφορικά με τον Πόλεμο του Κόλπου, ο οποίος είχε ξεσπάσει πριν από μόλις λίγες ημέρες, το 1990. (AP Photo/Doug Mills)

flashback-stin-7i-aygoystoy1
Μία μικρή ομάδα θαυμαστών της Μέριλιν Μονρόε και «περίεργων» πολιτών έχει συγκεντρωθεί έξω από το νεκροτομείο που βρίσκεται το νεκρό σώμα της Αμερικανίδας σταρ, η οποία έφυγε από τη ζωή κάτω από αμφιλεγόμενες συνθήκες σε ηλικία μόλις 36 ετών την προηγούμενη μέρα, το 1962. (AP Photo/David Smith)

flashback-stin-7i-aygoystoy2
Λίγους μήνες μετά τον σφοδρό βομβαρδισμό του από τους Συμμάχους, το Βερολίνο θυμίζει «πόλη-φάντασμα», με πλήθος επιγραφών να ανακοινώνουν τις νέες διευθύνσεις των κατεστραμμένων μαγαζιών, στην πλατεία Βίτενμπεργκ, το 1945. (AP Photo)

flashback-stin-7i-aygoystoy3
Ο θρυλικός Γάλλος ακροβάτης Φιλίπ Πετί πραγματοποιεί ένα από τα πιο επικίνδυνα και εντυπωσιακά ακροβατικά νούμερα της ιστορίας, διασχίζοντας με άνεση την απόσταση που χώριζε του δίδυμους πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, περπατώντας πάνω σε ένα τεντωμένο σύρμα, στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, το 1974. «Μετά από μερικά βήματα συνειδητοποίησα ότι το σύρμα δεν ήταν καλά τεντωμένο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αμέσως σκέφτηκε ότι είναι «όσο ασφαλές χρειάζεται». (AP Photo)