ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 24η Αυγούστου

ap_4008241103

flashback-stin-24i-aygoystoy0
Δύο Γάλλοι σκοποί χαιρετούν με τα όπλα τους τον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' του Ηνωμένου Βασιλείου και τον στρατηγό Σαρλ Ντε Γκωλ, οι οποίοι εξέρχονται από τους στρατώνες των δυνάμεων της Ελεύθερης Γαλλίας, του αντιστασιακού κινήματος που δημιούργησε ο Γάλλος στρατηγός μετά την πτώση της χώρας στο Τρίτο Ράιχ, σε κάποια περιοχή της νότιας Αγγλίας, το 1940. Ήταν η πρώτη επίσκεψη του βασιλιά στις δυνάμεις των μαχόμενων Γάλλων. (AP Photo)

flashback-stin-24i-aygoystoy1
Νεαρά μέλη της Χιτλερινής Νεολαίας χαιρετούν ναζιστικά στην κηδεία ενός «συντρόφου» τους, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μίας σφοδρής καταιγίδας σε περιοχή που κατασκήνωνε η νεολαία, στο Μόναχο, το 1933. (AP Photo)

flashback-stin-24i-aygoystoy2
Στρατιώτες των Νησιών Φίτζι, αποικίας τότε του Ηνωμένου Βασιλείου, ετοιμάζονται για τη διενέργεια περιπόλου, σε κάποιο από τα νησιά της αποικίας, το 1944. (AP Photo, Pool)

flashback-stin-24i-aygoystoy3
Ένας ένοπλος Βιετναμέζος πεζοναύτης έχει μόλις συλλάβει έναν αντάρτη των Βιετκόνγκ και προσπαθεί να αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με τις κρυψώνες των συντρόφων του, κάπου στο Βιετνάμ, το 1962. (AP Photo/Horst Faas)