ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 4η Σεπτεμβρίου

ap_390904191

flashback-stin-4i-septemvrioy0
Τρεις ημέρες μετά τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία, η Μεγάλη Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στη Γερμανία και πολίτες του Μόντρεαλ του Καναδά ενημερώνονται για τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ευρώπη από αναρτημένες ανακοινώσεις στη γαλλική γλώσσα, στους δρόμους της πόλης, το 1939. (AP Photo)

flashback-stin-4i-septemvrioy2
Με αφορμή την εισβολή του Τρίτου Ράιχ στην Πολωνία, η Μεγάλη Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στη Ναζιστική Γερμανία, με την επίσημη ανακοίνωση να λαμβάνει χώρα έξω από το κτίριο Royal Exchange του Λονδίνου, το 1939. (AP Photo/Puttnam)

flashback-stin-4i-septemvrioy4
Ένοπλοι υποστηρικτές της δημοκρατικής κυβέρνησης της Ισπανίας ανταλλάσσουν πυρά με άντρες των στασιαστικών στρατευμάτων του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο, μετά από αιφνιδιαστική επίθεση των τελευταίων κοντά στο Σαν Σεμπάστιαν, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, το 1936. (AP Photo)

flashback-stin-4i-septemvrioy6
Ο Ισπανός σουρεαλιστής ζωγράφος Σαλβαδόρ Νταλί και η σύντροφος και μετέπειτα σύζυγος του, Γκαλά, κατά τη διάρκεια ενός πάρτυ που έδωσαν στο Μοντερέι της Καλιφόρνιας για την οικονομική ενίσχυση των Ευρωπαίων καλλιτεχνών που έχουν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, το 1941. Το θέμα του πάρτυ, όπως φαίνεται από τις αλλόκοτες και σουρεαλιστικές αμφιέσεις του διάσημου ζεύγους, είχε θέμα άσχημα όνειρα και εφιάλτες. (AP Photo)