ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 10η Σεπτεμβρίου

ap_4409101203

flashback-sti-10i-septemvrioy0
Οι Ρόλινγκ Στόουνς κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Variety Club του Λονδίνου, μετά την ανακήρυξη τους σε «κορυφαίο συγκρότημα της χρονιάς» από το δημοφιλές μουσικό περιοδικό Melody Maker, το 1964. Από αριστερά: Τσάρλι Ουάτς, Μικ Τζάγκερ, Μπιλ Ουάιμαν, Κιθ Ρίτσαρντς, Μπράιαν Τζόουνς. (AP Photo/Staff/Dear)

flashback-sti-10i-septemvrioy2
Ένοπλες γυναίκες που πολέμησαν εναντίον των Γερμανών από τις τάξεις των Μακί (Μaquis), των αντάρτικων ομάδων που έδρασαν κυρίως στη γαλλική ύπαιθρο κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της Γαλλίας, σηκώνουν ψηλά τα τυφέκια τους, αναμένοντας την άφιξη των συμμαχικών δυνάμεων και πανηγυρίζοντας την έκδιωξη της γερμανικής φρουράς από την πόλη, στη Μασσαλία, το 1944. (AP Photo)

flashback-sti-10i-septemvrioy4
Η αστυνομία ξεκινάει τον καθαρισμό των δρόμων του Χάντσουορθ, την επαύριο των βίαιων ταραχών που ξέσπασαν στη συνοικία μετά τη σύλληψη ενός μαύρου άνδρα, στο Μπέρμιγχαμ, το 1985. Οι φυλετικές εντάσεις και η ανεργία θεωρούνται οι κύριες αιτίες αυτού του βίαιου ξεσπάσματος, στο πλαίσιο του οποίου έλαβαν χώρα εμπρησμοί, πλιάτσικό και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, ενώ δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, όταν έπιασε φωτιά το ταχυδρομείο στο οποίο εργάζονταν.  (AP Photo/Peter Kemp)

flashback-sti-10i-septemvrioy6
Ένας Αμερικανός στρατιώτης της 9ης Μεραρχίας Πεζικού του αμερικανικού στρατού διασχίζει υποβρυχίως έναν λασπώδη χείμαρρο, κρατώντας εκτός του νερού μόνο το όπλο του, στο δέλτα του ποταμού Μέκονγκ, νότια της Σαϊγκον, το 1968. (AP Photo/Henri Huet)